Çözüldü Zayıf sektör ve hatalı sektör nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Farklı şeyler. Fakat farkları neler bilmiyorum.
İkiside aynı şey değil.
Çok uzun ve zahmetli olduğu için kendimi alıntıladım bad sector ve weak sector aynı şey değil.
Diskin farklı yerlerinde zayıf sektörler çıkabilir ama aynı sektör tekrar zayıf oluyorsa sorunlar olabilir. Fotoğraf paylaşır mısınız?

2807 veri aktarım sırasında hata ve çok disk ile ana sistem aras8nda iletişim hataları oluşmuş bu yüzden diskin sağlığı 80'de kalmış. Kabloyu değiştirerek başlayabilirsiniz.

Tabi diskle veri aktarırken 1V1 atılırsa olacağı budur. Hocam bir de bu zayıf sektörlü diskin okuma yazma hızı düşük 7200RPM fakat 110 MB civarı değer alıyorum diğer 7200RPM diskimde 180civarı sebebi nedir?

Ve disk 8 zayıf sektör ve 8 hatalı sektör bulmuş ama hatalı sektör rakamını Offline Uncorrectable Sector Count sayısına göre belirliyor bu değer azalıp artabildiği için gerçekten hatalı sektörlerden farklı olarak bu sayı azalabiliyor. Markaları farklıysa olabiliyor kablo da sorun varsa hız azalabilir.

Aslında aynı şeyler ancak biri önceden uyarı niteliğinde bozulmaya başlar üzerinden veri geçtikçe.
Şöyle düşünebilirsiniz: Bir yolda küçük bir çukur olur aylarca oraya yama yapılmazsa veya yeniden asfalt atılmadıkça oradan her araba geçtiğinde çukur derinleşir ve toprağa ulaşır ve kaza çıkar
Weak önceden gelen bad sectörü bir bakıma bildirir. Bad sector de bozulmuş zaten bölüme deniyor. Oraya da yamma yapılabilir ancak çok işe yaramaz can çekişmeleri ksıa süre durdurmak için yapılır
Yazılımlarla da yeniden sector yazmak da aynı hesaba geliyor.

Ama bir diskte zayıf sektör olmasının bad sector habercisi olduğunu düşünmüyorum. Eninde sonunda zaten diskte bozuk alanlar ortaya çıkacak ama hemen çıkmayabilir. Bende 6 aydan beri zayıf sektörlerle uğraşıyorum ama hiçbiri bozuk olmadı.
Bir kere çıksa bile aylarca yıllarca diskte başka sorunlar ortaya çıkmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…