Zayıfken yağlanmak normal mi?

• Konuyu başlatan Falith
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 50

Falith

Femtopat
15 yaşındayım, boyum 175 falan, kilom da 58. Normalde zayıfım işte, ancak son 2-3 ayda göbek ve yüz çevremde inanılmaz yağ artmaya başladı. Kilom hiç değişmedi, 6 aydır falan böyleyim. Benim 90 kilo bir arkadaşım var, onunla neredeyse aynı yüz yağlarım. Kaloriyi düşürmeyi düşündüm ancak zaten 58 kiloyum, daha da zayıflarım. Ayrıca yüz yağlarım su değil, yağlarım genetik olarak çok yumuşak ve sıkınca yağ dokusu olduğu hemen belli oluyor. Aslında en iyisi kas kütlesi kazanmaya çalışmak ve daha fazla hareket etmek ama şu anda bilgisayarın başında çalıştığım için en fazla bir yere kadar yapabiliyorum. Haftada 3 defa judoya gidiyorum bence yeterli oluyordur, daha fazlasını kendim istemiyorum zaten. Ayrıca hiçbir vitamin/mineral eksikliğim yok, daha geçenlerde kan testi yaptırmıştım. Niye oluyor bu?

Kalori konusunda doğrusun. Haftada 3 defa Judoya giderek zaten vücudunu yeterince çalıştırıyorsun ve dediğin gibi ekstra özel bir şey yapmana gerek yok. Ergenlikteki geçici hormon meselesi olabilir herhalde, çok takıntı yapıyorsa bir doktora görünebilirsin.

Kalori konusunda doğrusun. Haftada 3 defa Judoya giderek zaten vücudunu yeterince çalıştırıyorsun ve dediğin gibi ekstra özel bir şey yapmana gerek yok. Ergenlikteki geçici hormon meselesi olabilir herhalde, çok takıntı yapıyorsa bir doktora görünebilirsin.

Araştırdığım kadarıyla kortizoldan da olabilir ancak pek kendimi şu ana kadar hiç stresli hissetmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı