Zayıflamak için spora başlayacaklar nelere dikkat etmeli?

murathanc

Hectopat
Makaleler
1
26 yaşındayım 183 boy 95-100 arası kilodayım.
Kuryelik yapıyorum.

Spora başlayacağım.
Başlama isteğim hem kalp sağlığı hem hantallıktan kurtulmak hem de biraz daha konforlu bir hayata adım atmak.

Fitnesscı arkadaşlara bakıyorum vücut şişmiş fakat kilolu olmayla yine aynı seviyede hantallık var gibi görüyorum. Benim hedefimde olan şu: Kilo vereyim yine kas yapayım ama şişmeyim dolayısıyla daha çevik olayım istiyorum.
(Tabii olayın dışında olan birisiyim çok şey istiyor olabilirim bilmiyorum belki zor bir şey bu bilmiyorum. Zaten bunun için konu açıyorum)
Yapmam gerekenler nelerdir? Nelerden uzak durmalıyım ilgili ve bilgili arkadaşlardan yardımcı olmalarını talep ediyorum. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Salona gittiğinde hocana fullbody antrenman hazırlamasını söyle. Yani dambıllar ile vs. uğraşma, kendi vücut ağırlığın ile spor yap. Böylece hem incelir hem de çevik ve güçlü bir yapın olur.

Aslında bu tür antrenmanı evde de yapabilirsin ama ev salon gibi disiplinli olmaz sanırım.

Kardiyorları aksatma.
Haftada minimum 4 gün bölgesel antrenman yap.
Abur cubur şekerden uzak dur.
Sabah veya akşam esneme hareketleri yap 20dk (önemli bu aksatma)

Kaslı olup da esnek olmayan her badici streching yani esneme yapmadığı için neredeyse.

Calisthenics yap hocam. İlk başlarda zorlayabilir ama sonradan dengen falan artiyor.

Ev konfor alanı olduğu için evde hiçbi şey yapamıyorum. İrademi dışarıda daha kuvvetli görüyorum. Ondan sebep dışarıda yapmak daha şevkli olacaktır kanaatindeyim.
Onun haricinde muhtemelen hocaya yine soracağım da ben ne yaptığımın bilincinde olayım diye araştırma yapayım farklı ağızlardan yol yordam öğreneyim istedim. Full body çalışmam gerekiyor dediniz, teşekkürler bakacağım.

Kilonuz fazla maalesef. Beslenmenizi düzeltin, ölçülü ve gerçek besinlerle beslenmeye çalışın zaten kilonuz yavaş yavaş gidecektir spor yapmasanız dahi.

Düzgün beslenme, gün içinde aktif olma, yürüyüşler yapma ve haftada kendi boş vaktinize göre yapacağınız ağırlık antrenmanları ile kısa sürede yağlarınızdan kurtulup sıkı bir vücut elde edersiniz. Şişmiş, hantal diye tabir ettiğiniz vücutlara ulaşmanız doğal yollardan zaten imkansız o yüzden hiç dert etmenize gerek yok.

İlk önceliğiniz beslenme olmalı her şeyden önce. İstediğiniz kadar spor yapın doğru beslenme olmadan hepsi boş. Spor yaparsanız zaten bu seferde yaptığınız spor boşa gitmesin diye mecbur düzgün besleniyorsunuz. Hepsi birbirini tamamlayan ve sürece katkı sağlayan şeyler.

Sigarayı bıraktım aburcubur tüketimini durdurdum cips çikolata yemiyorum sadece arada bitter çikolata yiyorum çay/kahve şekersiz
Gıda konusunda biraz dikkatliyim (yeniyılda)
fakat tek sıkıntı yağlı yemekler ve hamurişi noktasında. Dikkat ederim yine ama yemek yemeyi seviyorum o yüzden iyice kısıtlamak istemiyorum kendimi.
Kardiyoları aksatma dediğiniz noktayı detaylandırabilir misiniz?

Bahsettiklerinizden öncelikle doğal yollarla olan spordan kastımız bu suplamentlerin hiçbirini tavsiye etmez misiniz o halde?
Bcaa protein creatine vs vs bazıları için faydalı diyorlar kimisi hepsini faydalı görüyor filan
Hepsinden uzak durmalı şişmemek için doğru mu anlıyorum?

Söylediğiniz hepsi birbirini tamamlayan şeylerden sanırım tek eksik olduğum nokta düzenli beslenme ve biraz daha dikkat etmek.. Bunun için de çabalayacağım bakalım.

Son düzenleme:

Hocam kilo vermek için en büyük silahınız kardiyo yürüyüş bisiklet eliptik falan her antrenman sonu 45 50 dk 130 nabızda yapmaya calısın yemeğinizi kısıtlayın ama tatmin etsin sizi eziyet etmeyin kendinize bu esnada kardiyorları aksatmayın ki kalori yakabilelim yediğimiz ekstra besinleri daha rahat harcayalım zaten 1 2 ayın sonunda işler raylarına oturacak bölgesel idmanlara başladığınızda metabolizmanız günden günde ufak ufak hızlanacak 2 ayın sonunda iyi konumda olacaksınız.

Antrenman yapacağım ve akabinde 45 50 dk 130 nabızda kardiyo yapacağım
Üstad yapayım da burdan sonra işe gideceğim ben
Bu koşulda yine de bu şekilde mi yapmalıyım?
(Sporu genellikle işten önce yapacağım malesef)

BCAA para israfı.
Protein tozu protein ihtiyacınızı tamamlayabiliyorsanız gereksiz. Ki zaten tavuk daha ucuza geliyor. Tariflerle beraber falan kullanılabilir farklılık olsun diye.
Tek bir supplement alacak olsaydınız bu kreatin olurdu. En faydalısı o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…