Bütçeyi bilmiyorum fakat şöyle bir senaryo uygulanabilir:
*Kaynaktan yukarıya Cat-6 kablo çekersiniz.
*Yukarıya gelen kabloyu 5'li (örnek sayı) gigabit bir switch'e bağlarsınız.
*Switch'in bir portuna access point takarsınız. Böylece kablosuz internet erişiminiz olur.
*Geri kalan portlarına da kablolu kullanmak istediğiniz cihazları bağlarsınız.
Genel İnternet işini görsün yeter büyük bir dosya indirmek veya online oyun için kullanılmayacak yani İnternetsiz kalınmasın amaç bu hali hazırda bir modem olsa bu yöntemi yapardım masraf da olmazdı ama cihaz yok bu yüzden access point mi olur router mı alınıp bir şekilde bağlantı oması lazım.Öneri için teşekkür ederim.Yukari kat ile isyerinin ortalama metre olarak tahmin edebilirmisin? Yani 3-5 kat degildir diye umuyorum. Kabloyu bina icerisindenmi yoksa disardanmi cekme imkanin var? Bence hic Switche gerek bile yok, dogrudan AccessPointe baglasan yeterli. Eger evin büyük degilse ve cihazlar birbirinden uzak degil ise normal orta düzeyli herhangi bi cihaz alabilirsin.
Soruna gelicek olursam. Eger cekecegin kablo 100metreyi gecmiyorsa hizinin tamamini alabilirsin ama eger sagli sollu kablo cekiminde uzunluk 100metreyi gectigi andan itibaren araya bi sinyal güclendirici takmalisin. Benim kanaatimce Switch pek bi verim saglamaz, hem switch hemde accesspoint baglamanin bi anlami yok. Sadece tek bir cihazla hallet. Switch sadece coklu kablolu ihtiyaci duyuldugunda gereken birsey( örn. her odaya bir ethernetportu gibi).
Öneri vermem gerekirse Asus ve Tp-Link öneririm. Bi kac yildir ikisinide isyeri ve evde kullaniyorum bi sorun yasamadim. Ama yinede gereksinimlerine göre bi cihaz alman daha faydali olacaktir.
Bu sizin ne kadar profesyonel çalıştığınıza/çalışacağınıza bağlı.
Modemlerin arkalarında gri bir CAT girişi bulunur. Onun gri olma sebebi, başka bir modemden diğer modeme interneti paylaşıyor, bir nevi Hotspot görevi görüyor.
Böyle bir şey okudum. Kaynakları yazacağım şimdi.
Düzenleme: Onunla ilgili bir şey bulamadım ama şöyle bir şey buldum.
2 Modemi Birbirine Bağlama | DonanımHaber Forum
İki modemi birbirine bağlayarak evinde veya iş yerinde daha güçlü ve istikrarlı bir internet bağlantısının keyfini çıkarın. Bu kolay adım adım kılavuzla modemden modeme internet nasıl aktarılır, kablosuz bağlantı nasıl kurulur ve 2. modemi Wi-Fi erişim noktası olarak nasıl kullanılır öğreneceksiniz.mobile.donanimhaber.com
O dediğiniz verim kaybı çok uzun mesafelerde olur. Yüzlerce metre kullanmayacağınız için sorun olmayacaktır. Ping bile yükselmez diyebilirim. 1 kat var ise tahminen 30 metre falan kullanırsınız herhalde, ölçmeniz gerek. Switch kullanmanızın nedeni de 1 kablo olarak gelen kaynağı 1 bilgisayarda kullanabileceğiniz için, switch kullandığınızda, birden fazla istemciye dağıtabileceksiniz haliyle. Hesapladığınızda çok büyük maliyetli bir iş değil aslında, birkaç yüz lira tutacaktır.Bütçe konusu çok net değil ama yalnız switch de amaç mesafe kısaltmak mı? kablo uzadıkça verim düşer diye biliyorum ama sadece router bu işi yapar diye düşünmüştüm ama switch verim sağlayacaksa olabilir ama kablolu cihaz maksimum bir cihaz olur çok cihaz takılmaz düşüncem sadece bir laptop belki şuan. Son olarak cihaz önerisi var mı ? Fiyat performans olabilir mesela yardımcı olursan sevinirim.