ZenFone 2 Z3580 vs Z3560

Xirman

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar telefon alacağım ve Zenfone 2 aklıma yattı. Sizin de aklınızda daha sağlam bir telefon varsa önere bilirsiniz.

Soru: Bu iki modelinde arasında sadece işlemci farkı mı var ?
Ben Z3560 alsam 1.8GHz sonradan pişman olur muyum Z3580 almadığıma ?

Sırf işlemci farkı var diye 200 TL fazla verilir mi ? 1.8GHz işlemci olsa LG G2 ile kafa kafaya olur mu performansı?

*Telefonu kullanan arkadaşlar lütfen telefonun kötü yanlarını yazabilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence verilir eğer uzun süreli kullanım düşünüyorsanız 200 TL daha fazla vermelisiniz. Ama derseniz yeni model çıktığında 1-2 sene sonra falan bunu satıp değiştirebilirim o zaman diğerini de alabilirsiniz şu an için oldukça yeterli. Benim kişisel tavsiyem 32 GB'lık modeli almanız. Telefonun kötü yanı eğer önceden daha hafif ve ince bir telefon kullandıysanız farkı hissedersiniz ve sinir bozucu olabilir şahsen ben tablet kullandığım için önceden pek farkı hissetmiyorum. Power tuşunun üstte olması sıkıntı ama çift tıkla açmayı kullanıyorum veya iki elimi kullanarak tuş ile açıyorum ben fark etmiyorum sıkıntı da yaratmıyor bana. Onun dışında telefon boşta şarj yiyor biraz. Tavsiyem cihazı 1-2 günde bir yeniden başlatmanız ve kullanmadığınız zamanlarda üstün güç tasarrufunda tutmanız. Ek olarak otomatik başlama yöneticisinden uygulamaların direk çalışmasını kapayabiliyorsunuz orada da gereksiz kullanmadığınız uygulamaların bataryanızı yemesini önleyebilirsiniz. Güç tasarrufu zamanlaması modunu da kullanmanızı tavsiye ederim uyuyacağınız saat aralığını seçerseniz gece unuttuğunuzda kendisi geçer istediğiniz moda. Başka bir sıkıntısı yok benim gözümde ekstra olarak sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.

Bence verilir eğer uzun süreli kullanım düşünüyorsanız 200 TL daha fazla vermelisiniz. Ama derseniz yeni model çıktığında 1-2 sene sonra falan bunu satıp değiştirebilirim o zaman diğerini de alabilirsiniz şu an için oldukça yeterli. Benim kişisel tavsiyem 32 GB'lık modeli almanız. Telefonun kötü yanı eğer önceden daha hafif ve ince bir telefon kullandıysanız farkı hissedersiniz ve sinir bozucu olabilir şahsen ben tablet kullandığım için önceden pek farkı hissetmiyorum. Power tuşunun üstte olması sıkıntı ama çift tıkla açmayı kullanıyorum veya iki elimi kullanarak tuş ile açıyorum ben fark etmiyorum sıkıntı da yaratmıyor bana. Onun dışında telefon boşta şarj yiyor biraz. Tavsiyem cihazı 1-2 günde bir yeniden başlatmanız ve kullanmadığınız zamanlarda üstün güç tasarrufunda tutmanız. Ek olarak otomatik başlama yöneticisinden uygulamaların direk çalışmasını kapayabiliyorsunuz orada da gereksiz kullanmadığınız uygulamaların bataryanızı yemesini önleyebilirsiniz. Güç tasarrufu zamanlaması modunu da kullanmanızı tavsiye ederim uyuyacağınız saat aralığını seçerseniz gece unuttuğunuzda kendisi geçer istediğiniz moda. Başka bir sıkıntısı yok benim gözümde ekstra olarak sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
İşlemcinin Oyun performansında etkisi var mı dır ? zenfone 2 yerine başka bir telefon öneriniz varmı daha sağlam kasa ve kamerası daha iyi olan max 1200tl fiyat ?

Kamerası ışıkta rahat çalışıyor ve güzel fotoğraflar veriyor fakat ışık azaldığında bulanıklaşma ve daha fazla işleme olduğu hissediliyor biraz daha geç çekmesi ve geç açması durumu oluyor ışık azaldığında.
İşlemcinin Oyun performansında etkisi var mı dır ? zenfone 2 yerine başka bir telefon öneriniz varmı daha sağlam kasa ve kamerası daha iyi olan max 1200tl fiyat ?
Xperia C4'e bakabilirsiniz kamerası daha iyi diye düşünüyorum.
İşlemcinin oyun performansında o kadar da etkisi olmaz ama ilerleyen zamanda ne olacağı belli olmaz daha fazlası gerekebilir şu an için yeterli 1.8 GHz da.

Kamerası ışıkta rahat çalışıyor ve güzel fotoğraflar veriyor fakat ışık azaldığında bulanıklaşma ve daha fazla işleme olduğu hissediliyor biraz daha geç çekmesi ve geç açması durumu oluyor ışık azaldığında.

Xperia C4'e bakabilirsiniz kamerası daha iyi diye düşünüyorum.
Sizin öneriniz ne olur? Ben yere düşerse hemen kırılmayan, kamerası LG G2 den iyi olan bir telefon arıyorum zenfone 2 aklımda şuanda ama o işlemci farkını vermem gereklimi acaba onun yerine jelatin ve kılıf alabilirim oyun performansında etkili olursa zorundayımki alacğım.

İlk aldığınızda yere düşürmemeye özen gösterirseniz 1 ay sonrasında da kılıf, ekran koruyucu alabilirsiniz. Bence 32 GB'lık modeli almalısınız depolama , hızlı şarj adaptörü , işlemci hızı farkı 200 TL ye değer.

Telefonu üniversiteye başladığım için alacağım 2 yıl kadar kullanmam gerek onun için paranın boşa gitmesini istemiyorum. Teknik servis lerinin ne kadar iyi olduğunu biliyor musunuz acaba ? Birde LG G2 den + ları nelerdir sizce ekran kalitesi kamera felan.?

Telefonu üniversiteye başladığım için alacağım 2 yıl kadar kullanmam gerek onun için paranın boşa gitmesini istemiyorum. Teknik servis lerinin ne kadar iyi olduğunu biliyor musunuz acaba ? Birde LG G2 den + ları nelerdir sizce ekran kalitesi kamera felan.?
LG G2'den en büyük artısı daha yeni bir cihaz olması. Teknik servis ile ilgili bilgim yok olsun da istemem :) dikkatli kullanan birisiyim. 2 yıl kullanım için 16 GB'lık versiyonu yeterli olacaktır ama zaten depolama sıkıntınız olacak SD kart ile ilgili sorun yaşayanlar görmüştüm ben 32 GB lığı almanızın daha iyi olacağını düşünüyorum. Kamerası G2'den daha iyi ekran olarak bilemiyorum iki cihazı da yan yana koymak lazım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı