Zenfone 3 Laser vs P9 Lite 2016

İşlemci, GPU yüzünden. ZF3 Laser'deki işlemci SD 430 çok giriş seviyesi bir işlemci ve büyük ihtimalle sizi üzer. P9 Lite'taki Kirin 655 ise direk SD 625'in rakibi.

İşlemci, GPU yüzünden. ZF3 Laser'deki işlemci SD 430 çok giriş seviyesi bir işlemci ve büyük ihtimalle sizi üzer. P9 Lite'taki Kirin 655 ise direk SD 625'in rakibi.
625 olmamalı. 617 var ya da yok.
Ama 658 ve 659 625 rakibi olabilir. Sonuçta Huawei 652 rakibi bir işlemci çıkarmadı. En azından 625 çıkmalı.

2016 versiyonunda 650 var galiba 655 değil. Ben SD 430 arasında fark yok sanıyordum yanılmışım. 2017'yi 1200 liraya yakalayabilirsem o da olabilir ama performans kafamı karıştırdı. Bir de hafıza sıkıntı olacak, onu alırsam mutlaka en az 16 GB hafıza kartı lazım olacak.

Fiyat bandının 1000TL olduğunu varsayıyorum. Lenovo K6 Power, Xiaomi Redmi Note 4X (Unutmayın. Garanti ithalatçı. Mahalle abilerine emanet edeceksiniz garantiyi. Bunu iyi düşünerek seçin bu telefonu. Seçmemenizde yarar dahi var), General Mobile GM5 Plus ve IDOL 4 (Bizzat kullanıyorum. Çok hoş. Ama zevkler tartışılır) önerebilirim sanırım.

Fiyat bandının 1000TL olduğunu varsayıyorum. Lenovo K6 Power, Xiaomi Redmi Note 4X (Unutmayın. Garanti ithalatçı. Mahalle abilerine emanet edeceksiniz garantiyi. Bunu iyi düşünerek seçin bu telefonu. Seçmemenizde yarar dahi var), General Mobile GM5 Plus ve IDOL 4 (Bizzat kullanıyorum. Çok hoş. Ama zevkler tartışılır) önerebilirim sanırım.

1000 değil 1200. Başka model almayacağım, sadece bu 3 telefon'dan birisi (P9 2016, ZF3 Laser, indirim olursa P9 2017)

Hala almak için bir sebep göstermedin. Daha iyi diyorsun da hangi yönden iyi ? Performans mı yoksa başka tarafımı ? Dediğim gibi benim için sağlamlık önemli. P9 da 16 GB gibi saçma sapan bir hafıza var, elime geçince 6 yada 7 GB kalacak ne anladım bu işten ? Hafıza kartı da kullanmak istemiyorum. Eğer Laser de P9 kadar sağlam ise, P9 almanın bir mantığı yok. Bu iki telefonu kullananlar, varsa sorun yaşayan lütfen bilgilendirsin.
Eğer aklında Zenfone 3 Laser almak varsa al. 5.2 inç sevmiyorsun. Ergonomi giriyor ortaya. Hem tutması kolay hem de büyük denecek bir boyut. Madem istemiyorsun P9 Lite, neden sorarsın ki ? Al geç işte.
Sebeplerini ben açıklayayım, Zenfone 3 Laser kamera odaklı. İşlemci, güç, hız, arayüz stabilite ve verimliliği konusunda P9 Lite daha önde. Ayrıca devam ediyorsa ve yanlış hatırlamıyorsam 1 ay içerisinde camı kırarsanız hiçbir ücret ödemeden camınızı hızlıca değiştirecekler. Garanti servisi Ankara içerisinde çok iyi. Çok hızlı. Aynı zamanda ASUS`un olayları da var. Zenfone 2 modellerinin bir süre sonra hoparlöründe ciddi sıkıntılar oluşuyor diye duydum. Ama bil ki kulaktan dolma. Kesin yorum yapamam. Genel olarak ben ASUS`u severim, ama Zenfone 3 ve üstünü. Deluxe çok hoştur. Dinamik kontrast telefon ekranı bu yıllarda pek rastlanır şey değil.
P9 Lite 2017 indirime girmez. Cihaz zaten iyi satıyor. En düşük 1100 1200TL olur.

Eğer aklında Zenfone 3 Laser almak varsa al. 5.2 inç sevmiyorsun. Ergonomi giriyor ortaya. Hem tutması kolay hem de büyük denecek bir boyut. Madem istemiyorsun P9 Lite, neden sorarsın ki ? Al geç işte.
Sebeplerini ben açıklayayım, Zenfone 3 Laser kamera odaklı. İşlemci, güç, hız, arayüz stabilite ve verimliliği konusunda P9 Lite daha önde. Ayrıca devam ediyorsa ve yanlış hatırlamıyorsam 1 ay içerisinde camı kırarsanız hiçbir ücret ödemeden camınızı hızlıca değiştirecekler. Garanti servisi Ankara içerisinde çok iyi. Çok hızlı. Aynı zamanda ASUS`un olayları da var. Zenfone 2 modellerinin bir süre sonra hoparlöründe ciddi sıkıntılar oluşuyor diye duydum. Ama bil ki kulaktan dolma. Kesin yorum yapamam. Genel olarak ben ASUS`u severim, ama Zenfone 3 ve üstünü. Deluxe çok hoştur. Dinamik kontrast telefon ekranı bu yıllarda pek rastlanır şey değil.
P9 Lite 2017 indirime girmez. Cihaz zaten iyi satıyor. En düşük 1100 1200TL olur.

İstemiyorum değil, sadece sebep verilmeden direk şunu al diye öneriyorlar daha da kafam karışıyor. Siz iyi açıklamışsınız. Teknik servisin iyi olması da almak için bir sebep oluyor. Amacım her gün resim çekip sosyal medyaya yüklemek değil, bazen oyun oynarım, normal kullanımlar için bir de. Beni en az 3 yıl sorunsuz götürsün istiyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı