Zenfone 5 Kullanıcı Yorumları

Telefonu kullanan arkadaşlar bataryası çok fazla sorun çıkarıyormu mesela 1 günü kurtarmak için neler yapıyorsunuz ne kadar oyun vs oynayıp internette geziniyorsunuz?

Telefonu kullanan arkadaşlar bataryası çok fazla sorun çıkarıyormu mesela 1 günü kurtarmak için neler yapıyorsunuz ne kadar oyun vs oynayıp internette geziniyorsunuz?
Vaktinizin çoğu dışarıda geçiyorsa gerçekten çok tasarruflu olmalısınız. Benim vaktimin çoğu evde geçiyor. Sadece internette takılırken saate %15-%20 arası gidiyor.Oyun oynarken fazla götürüyor 20 dakika Asphalt 8 oynadım en yüksek ayarlarda %25-%30 civarı gitti. Tabi bu seninde kullanımına kalmış. Bataryasının güzel olan yanı ise hızlı şarj oluyor.

Vaktinizin çoğu dışarıda geçiyorsa gerçekten çok tasarruflu olmalısınız. Benim vaktimin çoğu evde geçiyor. Sadece internette takılırken saate %15-%20 arası gidiyor.Oyun oynarken fazla götürüyor 20 dakika Asphalt 8 oynadım en yüksek ayarlarda %25-%30 civarı gitti. Tabi bu seninde kullanımına kalmış. Bataryasının güzel olan yanı ise hızlı şarj oluyor.

Mesela günde 30 dk oyun arada internette girmek mesajlamak fazla olmadan günü kurtarırmı

Arka kamerası diğer 8 megapiksellik kameralara göre gayet iyi hele gece çekimi gayet başarılı. Ön kamerası 2 megapiksellik klasik bir özçekim kamerası gayet güzel şüpheniz olmasın.

Kilitlenme sorununa 1 günden sonra gene denk geldim maalesef, hala çözüm arıyorum.

Bu arada telefon ile ilgili genel görüşlerimi de yazayım: Öncelikle 2 GB ram telefonun en büyük avantajı. Yüksek grafik özellikleri taşıyan oyunlar dışında telefonda zorlanma yaşanmıyor. Bununla beraber orta seviye bataryası sebebiyle bu telefonun oyun telefonu olmadığı aşikar, şarj etme imkanınızın olmadığı yerlerde oyun oynamanızı tavsiye etmem. Sade arayüzü ve hem kullanışlı hem de özelleştirme seçeneği bol olan menüsü sayesinde sizi yormuyor. Kamera ise daha önce de belirtildiği gibi oldukça iyi. Telefon genel olarak bir fiyat / performans telefonundan beklenilenden üstün bir grafik sergiliyor. 1200 - 1500 tl arası fiyata sahip çoğu telefonla yarışabileceğini düşünüyorum. Sorularınız olursa da cevaplamaya çalışırım.

Forumlardaki kullanıcı yorumlarından anladığım kadarıyla Zenfone 5'in her kullanıcıda ortaya çıkan sabit bir sorunu yok fakat farklı kullanıcılarda farklı problemler ortaya çıkmış. Tabi bunların bir kısmının telefonu kullanmayı henüz öğrenememekle alakalı olduğunu da gözardı etmemek gerek. Benim yaşadığım problemlerden en rahatsız edici olanı, telefonun aktif kullanım sırasında desen kilidi ekranına dönmesi idi. Forumdaki bir öneri ile problemi çözdüğümü düşünürken 1 gün sonra sorun tekrarladı. Daha sonra ise ilginç bir şekilde, internet bağlantısı olmaksızın üstelik, güncelleme almış gibi hem kilit ekranı değişti hem de sorun ortadan kalktı. Fakat şu anda daha can sıkıcı bir mesele ile uğraşıyorum. Özellikle kamera açıkken telefon birden sim kart pin kodu istiyor. Kodu girmeme rağmen ekran açılmıyor, yanlış kod uyarısı da vermeden tekrar girmemi istiyor. 10-20 saniye sonra da desen kilit ekranına geçiyor. Eğer sorun birkaç güne ortadan kalkmazsa servise göndermeyi düşünüyorum. Onun dışında kulaklık jack girişi kulaklığı tutmuyor. Kulaklığı takıp telefonu cebime koyduğumda bir iki adım sonra jack yerinden çıkıyor. Bu standard bir sorun mudur bilmiyorum ve telefonla çok sık müzik dinlediğim için çok sinir bozucu bir durum benim için.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı