Zenfone 5 mi Zenfone 6 mı ?

Pioneer

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Türk Telekom - Tekniker
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Elimde Xperia X10i var ve miladı doldu. (2.3.3 Artık durduk yere milleti aramaya başladı, sapık damgası yedim resmen :D )

İnternetten araştırdığım kadarı ile (Bütçem 800TL) bütçeme uygun en iyi telefonun Asus Zenfone 6 olduğunu gördüm. Technopat'da baktığımda da bu bütçeye Zenfone 5 öneriliyor genelde.

Benim sorum şu: Bu bütçe ile Zenfone 5 veya 6 almak en iyi tercih mi ?

+ Olarak Zenfone 5 ve 6 arasında ekran büyüklüğü ve kamera bakımından birbirinden ayıran özellikler nelerdir ?

Şimdiden o değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim. :)

Biri 5 inç diğeri 6 inç. Bir de 6'nın batarya kapasitesi daha fazla ve Türkiye'deki modellerinde 6 çift simli. Onun dışında pek fark yok. resmi sitesinden özelliklerine bakabilirsin. 5 inç daha bir telefon gibi durmaktayken 6 inç biraz tablete yakın durmakta. Görünüş ve kullanışlık açısından 5 daha uygundur.

Biri 5 inç diğeri 6 inç. Bir de 6'nın batarya kapasitesi daha fazla ve Türkiye'deki modellerinde 6 çift simli. Onun dışında pek fark yok. resmi sitesinden özelliklerine bakabilirsin. 5 inç daha bir telefon gibi durmaktayken 6 inç biraz tablete yakın durmakta. Görünüş ve kullanışlık açısından 5 daha uygundur.

Bazı özelliklere göre dediğiniz gibi 5 daha uygun duruyor. Fakat pil tüketimi beni korkutmuyor değil. Bir de 5 de 1GB ram var iken 6 da 2GB ram var. Bu çok çok etkiler mi ?

Büyük telefon kullanırım diyorsan Zenfone 6 çok iyi bir seçenek olur ama ben normal telefon boyutlarında istiyorum diyorsan Zenfone 5' i tavsiye ederim, 5 kullanıyorum ve şu ana kadar hiç tüh bu nedir ya demedim kısaca hiç sorun çıkarmadı. :)
Ayrıca Zenfone 5' de de 2 GB RAM var.

Büyük telefon kullanırım diyorsan Zenfone 6 çok iyi bir seçenek olur ama ben normal telefon boyutlarında istiyorum diyorsan Zenfone 5' i tavsiye ederim, 5 kullanıyorum ve şu ana kadar hiç tüh bu nedir ya demedim kısaca hiç sorun çıkarmadı. :)
Ayrıca Zenfone 5' de de 2 GB RAM var.

Ya büyük telefon kullanırım zaten Zenfone 5'in de büyüklüğü küçümsenecek bir telefon değil açıkçası. :D

O Ram olayını da kendi sitesinden baktığımda 6 da "2 GB LPDDR2 RAM" yazarken 5 de "2 GB / 1 GB RAM" yazması beni öyle düşündürdü.

Bu arada Şarj konusunda sizden de bilgi almak isterim. Çok sosyal medya kullanan birisi değilim fakat Opera Mini Browser ile dışarıda iken sürekli haberleri takip etmeye çalışırım.

Şarj tutumu bakımından memnun musunuz ? :)

Ben memnunum hele son gelen güncellemeler ile gerçekten daha iyi bir hal aldı şarjı. Yalnız 5 de büyük diyorsun ama 5 en ideal sınırda 6 büyük kalıyor karşılaştırmanı tavsiye ederim almadan önce. 5 ve 6' nın donanım bileşenleri aynı bir tek 6' nın 3300mah pili ve 13 megapiksel kamera artısı var geriye kalan herşey aynı. Dediğim gibi boyutları karşılaştır öyle karar ver yoksa dediğin kullanımda 2' sinin de şarjı günü çıkarır.

Arkadaşlar hepinize ilgi ve alakanızdan ötürü çok teşekkür ederim. Başka yerlerde aradığım ama bulamadığım cevapları burada bana dakikalar içerisinde verdiniz.

Artık Vatan Bilgisayar'a gittiğimde 5 ile 6 yı yan yana tutar ona göre büyüklüğü bakımından karar veririm.

Tekrardan çok teşekkür ederim sizlere. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı