[Zenfone 5 ROM] CyanogenMod 11

Kaganiane

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Edwin Adato isimli kullanıcı Pinaslang Zenfone grubunda, Cyanogenmod 11‘iZenfone 5‘e portladığını duyurdu. Yeni CM11 rom’u Zenfone 5 sahipleriyle buluşuyor! Birçok telefonda Cyanogenmod desteği mevcutken, Zenfone sahipleri bu destekten mahrum kalmıştı. Cyanogenmod’un geliştiricilere sunduğu “Cyanogenmod portlama kılavuzu” sayesinde Edwin Adato isimli kullanıcı, CM11’i Zenfone 5’e portlamayı başardı.
Uyarı: Tüm riskler kullanıcıya aittir.
Zenfone 5 için CM11 ROM’unu İndirin:

İndirmek için tıklayın
Talimatlar
  • ADB Fastboot arşivini indirin.
  • Intel Android Sürücüsü ve ASUS PC Link indirin.
  • ROM’u indirin.
  • ROM’u ADB Fastboot klasörüne çıkarın.
  • Zenfone 5’i bilgisayara bağlayın, ADB Fastboot klasöründe boş alana klavyeden SHIFT tuşunu basılı tutarak farenin sağ tuşuyla tıklayıp “Komut penceresini burada aç”ı seçin.
  • DroidBoot‘u açın.
  • Bu komutu girin: fastboot flash system system.img
  • Ardından bu komutu girin: fastboot flash boot boot.img
  • Flaşlanmanın tamamlanmasını bekleyin, her iki flaşlanma bitince DroidBoot’tan REBOOT’u seçin.
  • Bitti.
  • Telefon açıldığında renk karmaşasını önlemek için Geliştirici Seçenekleriniaktifleştirin ve Geliştirici Seçenekleri içerisinden HW katmanlarını devre dışı bırak’ı işaretleyin.
Neler Çalışıyor?
  • WiFi
  • Işıklar
  • Titreşim
  • Sensör
  • Diğerleri bozuk, düzeltilmeye ihtiyacı var
Ekran Görüntüleri

Yazıda dediğim gibi şuan herşeyi yerli yerinde değil bu işlerle uğraşan yada denemek isteyenler için paylaştım stabil olduğunda gerçekten güzel.

Ben ZenUİ'i portlamaya çalışıyorum. Adamlar Zenfone'a Cm11 portlamaya çalışıyor. (CM12 bile değil.) ZenUİ gayet stabil temiz bir sistem. ROM şuan kararlı değil. Ve hayati çoğu özellik açılmıyor. Bi tek açılıyor o kadar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı