Zenginim diyorsun mutlu sanıyorlar! Para cidden dertlerinin sonu olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlış anlaşılma var! İnsanı para değil, karakteri mutlu eder. (Bozuk, kararsız, gözü doymaz bir karakter asla mutlu olamaz.)
Yani karakter yerindeyse izter zengin ister fakir olsun, her türlü mutlu olunabilir.

Evet, günümüzde para olmazsa olmaz ancak bu onun olmayan adamlığını adam yapar- mutlu eder anlamına asla gelmez.

Ama isteyen pekala zengin olabilir....
Mesela, elindeki klavyeyi yavaşça bırakıp yoğun bir şekilde çalışmaya başlayarak.
İster çalarak ister hak ederek; zengin olanların %90'ı (geriye kalanlar babadan kalma diyelim) hep çok yoğun çalışarak ve fırsat bulup da PC başına bile geçemeyenlerdir.

Türk halkının Amerikan halkına en benzer noktalarından biri "Çalışmama gerek kalmadan çok param olsun." düşüncesi sanırım. Herkes istediği her şeyi alabileceği parası olsun ister ancak çok az kişi bunun uğruna çalışır. İmkanı olmayanları ayrı tutuyorum ama pek çok insanın iyi üniversitelerde okuyup iyi bir meslek sahibi olup iyi paralar kazanma şansı var ama kimi sokakta vaktini öldürüyor kimi okulda.

Zenginlik tek başına mutluluk getirecek bir şey değil ama olan mutluluğu artıracak bir şey bana göre.

Sinir olmaktan alamıyorum kendimi. Bende sorun var galiba. Arkadaş açıklamış. Paran varsa gidersin Prof doktora en kalitelisinden muayene olursun. Her fakir olana sağlık keyleri verilmiyor ne yazık ki. Kendinizi boş yere mutlu veya üzgün yapmaya gerek yok. Ancak para = mutluluk

Para = Mutluluk ha? :)

Sinir olmaktan alamıyorum kendimi. Bende sorun var galiba. Arkadaş açıklamış. Paran varsa gidersin Prof doktora en kalitelisinden muayene olursun. Her fakir olana sağlık keyleri verilmiyor ne yazık ki. Kendinizi boş yere mutlu veya üzgün yapmaya gerek yok. Ancak para = mutluluk

Sistemdeki yanlışı örnek göstererek bir şeyleri kanıtlamaya çalışmak...

Var olan bir olguyu yok sayıp dediğini kanıtlamaya çalışmak.

Burada önemli olan bir şeyi kanıtlayıp yanlışlamak değil, herkesin sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanma hakkının olduğunu kabul etmektir. Eğer herkes yeterince yararlanamıyorsa sorun paralarının olmamasında değil sistemin işleyiş biçimindedir. "Zenginler daha iyi sağlık hizmeti alıyor, o zaman biz de sağlıklı olmak istiyorsak çok para kazanalım." diye düşünmek yerine sağlık hizmetlerinin temel bir hak olduğunu kabul etmek gerekir.

Her şeyin başı sağlık. Paran olduğu zaman istersen en iyi doktor ile tedavi ol kaderin ne ise onu yaşarsın. Alnına ne yazılmış ise o olur bu düşünce etrafında her şeyin fazlası zarar olduğu kanaatindeyim. O kadar çok parası olup mutlu olamayan insanlar çok. Ailesini geçindirebilecek parası olup mutlu olan insan da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı