Zephyrus G14 siyah ekrand akalıyor

kaansel

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 2020 model ASUS Zephyrus G14'te ekran açılmıyor.
Laptopu masaüstü ekranında bırakıp 2-3 dakika başından gittim. Geri geldiğimde tüm fanlar maksimum hızda dönüyordu ve ekran gitmişti. Biraz bekledim fakat düzelmedi ve sonrasında güç tuşuna 4-5 saniye basılı tutarak kapattım. Açmak istediğimde klavyedeki ışıklar yanıp sönüyor (bilgisayarın normal açılış animasyonu) ve fanlar çalışıyor. Güç ışığı da yanıyor ancak ekranda görüntü yok.

Denediğim çözümler:
- Güç tuşuna 60 saniye basılı tutarak hard reset.
- Şarj aletini takıp çıkararak birçok açma kapama denemesi ve yine hard resetler.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, garantisi de bitmiş durumda.

Merhaba, sanırım ekran dışında G14 çalışmaya devam ediyor gibi? Windows tuşu + Shift + CTRL + b denedin mi?

Test etmek için harici bir monitörüm yok ama Windows'un düzgün açılmadığını söyleyebilirim. Çünkü ASUS'un default açılış sesi bilgisayarı açarken gelmiyor. Ayrıca normalde bilgisayarı açtığımda otomatik olarak bağlanan 2 ayrı Bluetooth cihazım var ancak artık açınca otomatik bağlanmıyorlar.

Alt kısmı bu zamana kadar hiç açmadım. Devreler hassas olduğu için zarar vermekten korkuyorum. Bu 1 dk basılı tutma olayını şarjdan çekip denemiştim fakat bir sonuç alamadım.

Bilgisayar kapalıyken açma tuşuna bastığım zaman BIOS ekranına girmek için gerekli tuşa basıyorum ancak o şekilde de ekran gelmiyor.

Belirttiğiniz çözüm önerisi bu durumu değiştirebilecek bir etken ise alt kısmı açmayı deneyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…