Zephyrus G16 vs ROG Flow Z13

meteyucel

Hectopat
Merhaba herkese. 4090 G18 laptopum var, ayrıca taşınabilirlik ve oyun için Zephyrus G16 veya ROG Flow Z13 almayı düşünüyorum. Sizce hangisi daha mantıklı olur? z13 93k 5070 ti g16 128k 5080 g16 165k bandında.

Öncelikle iyi günler dilerim Mete Bey. Sunduğunuz karşılaşmadaki Zephyrus G16, Zephyrus serisinin her modelinde olduğu gibi bu cihaz da ASUS'un mümkün olanın en iyisini yapabildiğini kanıtlıyor. Temel bileşenlerle alakalı teknik bilgileri bir kenara bırakıp ekran ve hoparlör kısmına baktığımızda bile cihazın bir sanat eseri olduğunu net bir şekilde görüyoruz. ASUS OLED Nebula teknolojisini daha önce hiç deneyimlediniz mi bilmiyorum fakat bu teknolojiye sahip bir ekrana bakmak bile ''bu cihaz farklı'' demenizi sağlıyor. Ses tarafına geçtiğimizde ise dar bi' alanda üst düzey bir ev sinema ses sistemi deneyimini sağlayabilecek kalitede bir sürücü dizilimi var. Deneyimlemiş biri olarak söylüyorum bu klasmanda performans bakımından en üstünü beklersiniz ama baktığınız cihazın temel bileşen dışında da beklemeyeceğiniz kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Taşınabilirlik konusunda ise aşırı hafif bir cihaz değil fakat herhangi bir taşıma yöntemi ile de konforsuz etmeyeceğini söyleyebilirim. Mobilite konusunda bir diğer önemli etken de şarjdan uzakta çalışabilme ve bu konuda da hem Intel Ultra 9 hem de RTX 5080 ile birlikte prizden uzak uzun süreler geçirebilirsiniz, bunun yanında bu iki ana bileşenin olağanüstü derecede verimli olması ile beraber hem soğutma hem de genel sistem performansından ödün vermezsiniz. Prize takılı olsun olmasın bu cihazı yormak mümkün değil kısacası.

Öte yandan Zephyrus G16'ya kıyasla daha düşük bütçeli bir seçenek olan Flow Z13 modelini görüyoruz. Zephyrus'tan farklı olarak bu klasmanda ek over-expectation deneyimleri yerine genel cihaz performansına odaklanmak daha doğru olur Mete Bey. Tabii ki yine oldukça güçlü bir ana komponent listesi görüyoruz, prize bağlı iken zorlanmadan her görevi yerine getirebilecek bir cihaz. Ayrıca bildiğiniz üzere tasarım özellikleri dolayısıyla birçok farklı kullanım senaryosunda sıra dışı mobilite deneyimi yaşamanız mümkün. Daha hafif bir cihaz, daha pratik bir cihaz. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda oyun deneyiminize sürekli devam edebileceğiniz bir model.

Tüm bunlar ışığında belirttiğiniz gibi çok yönlü bir cihaz olarak benim şahsi önerim Zephyrus'tan yana olacaktır.

Konu ile alakalı bir sorunuz varsa, satın alım esnasında veya sonrasında bir sorun ile karşılaşırsanız çekinmeden yazabilirsiniz.

Merhaba değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bende g16 5080 düşünüyorum ama g18 4090 laptop olması kafamı karıştırıyor. İki tane laptop fazla olur mu diye düşünüyorum. Öte yandan da z13 ile arasında yaklaşık 500 gr bi fark var nasıl olur karar veremedim bi türlü.

İlk olarak GPU kısmındaki soru işaretlerinden başlayalım. İki grafik birimi de uzun yıllar boyunca verilen tüm görevleri zorlanmadan yerine getirebilecek seviyede. Fakat 5080'in yeni nesil bir GPU olması ve daha iyi verimlilik değerlerine sahip olması bu cihazı tercih etmek için sebepler arasında sayılabilir efendim. Ağırlık konusunda da ortalama sayılabilecek bir ağırlığa sahip. Çok hafif değil fakat bunu kesinlikle çok açık bir şekilde prizden uzak performansı ile kapattığını belirtmeliyim. Zephyrus G16'yı tercih etmiş olmanıza çok sevindim.

hocam peki 5070 ti için düşünceleriniz neler. 40k fazladan para vermeye değmeyecek gibi görünüyor. incelemelerde aynı performansı gösteriyor hatta bazı oyunlarda daha iyi

hocam peki 5070 ti için düşünceleriniz neler. 40k fazladan para vermeye değmeyecek gibi görünüyor. incelemelerde aynı performansı gösteriyor hatta bazı oyunlarda daha iyi
Açıkçası bu seviyede iki kartın da birbirine eşit olduğunu söyleyebilirim. Şöyle ki iki GPU'nun da oldukça yüksek performanslı olduklarını biliyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl boyunca da yapamayacakları hiçbir görev olmayacak. Dolayısıyla sentetik testler ve teknik değerler bu seviyede biraz arka planda kalabiliyor efendim. Bu durumda da eğer farkları görmek istiyorsanız kartın verimlilik değerleri gibi etkenleri incelemek mantıklı olur. 5080'in ise az güçle daha fazla performans verebiliyor oluşu hem soğutma performansında hem de daha üzün batarya süreleri çıkarabilmesinde önemli rol oynar. Yani 5080'in mobilite için daha uygun bir kart olduğunu söyleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…