Zihin gücü ile neler yapılabilir?

riseofturkey

Megapat
Makaleler
2
Yer
Antalya/Finike
Daha fazla  
Arkadaşlar bu aralar çoğunuzun bildiği avatar: The last airbender çizgi filmine aşırı sardım. Rüyam su toprak falan büküyorum. Benim merak ettiğim çizgi filmdeki kadar olmasa da psişik güçlerle bir şeyler yapılabilir mi?
YouTube'da bazı videoları araştırdım iğne üstündeki kağıdı bir fanus arkasından odaklanarak hareket ettiriyorlar.
Ayrıca belki de bu güç içimizde çok az miktarda vardır ama çok az olduğundan kullanamıyoruzdur sonuçta beynimizin sadece yüzde 3'ünü kullanabiliyoruz. Belki de beynimizin daha fazlasını kullanabilirsek çevremize şekil verebiliriz?
Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

İlk olarak beynimizin yüzde 3 ünü değil tamamını kullandığımızı duydum.Psişik güç olsaydı binlerce yıllık insan tarihinde kullanan kişileri bilirdik diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bu aralar çoğunuzun bildiği avatar: The last airbender çizgi filmine aşırı sardım. Rüyam su toprak falan büküyorum. Benim merak ettiğim çizgi filmdeki kadar olmasa da psişik güçlerle bir şeyler yapılabilir mi?
YouTube'da bazı videoları araştırdım iğne üstündeki kağıdı bir fanus arkasından odaklanarak hareket ettiriyorlar.
Ayrıca belki de bu güç içimizde çok az miktarda vardır ama çok az olduğundan kullanamıyoruzdur sonuçta beynimizin sadece yüzde 3'ünü kullanabiliyoruz. Belki de beynimizin daha fazlasını kullanabilirsek çevremize şekil verebiliriz?
Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Tek takıldığım nokta "beynimizin yüzde 3´ünü kullanıyor" olmamız. Bunun hakkında kaynağınız var mı? Zira bildiğim kadarıyla beynimizin yüzde 10´unu veya yüzde bilmem kaçını kullanıyoruz gibi ifadeler insanlar arasında olan bir hurafe. Eğer kaynağınız var ise yanlışımı düzeltmek amacıyla atarsanız sevinirim. Konuya gelecek olursak bir arkadaşım sizin gibi bu konulara kafa yormuş ve bir kağıdı çok ama çok da az olsa oynatmayı başarabilmişti fakat günlerce hatta ve hatta aylarca meditasyon yapması gerekince (ilerlemek için) bırakmıştı.

Beynimizin sadece %3'ünü falan kullanmıyoruz şu saçma şeylere inanmayı bırakın artık.
Beynimizin çok çok küçük bir yüzdesini kullandığımıza katılıyorum ama %100'ünü kullanabiliyor olsaydık uçabiliyor olacağımıza inanmıyorum açıkçası.

Bu tip iddialara çoktan cevap verildi.
Aslında çoktan cevap verildi diye bir şey yok. 10 rakamının çürütüldüğüne dair net makaleler var ama %100 kullanılıp kullanılmadığı da bilinmiyor. Ben bu noktada %50-75 gibi bir rakama inanıyorum. Ki %100 yanında %75 çok çok küçük kalır.

Evet öyle bir güç var, şuradan şu kağıdı kaldıracağım diyorsun zihin gücün eline Emir veriyor ve o kağıt oradan kalkıyor. Beynimizin %3'ünü kullanıyoruz ise şuradan türemiştir Einstein'e bir IQ testi yapıyorlar 160 çıyıyor sonra diyorlarki o zaman oda beyninin %20'sini kulanıyor demek ki bizde (kimisi 3 der kimisi 8) kadarını kullanıyoruz. Öyle bir şey yok kardeşim beynini uyurken bile %100 kullanıyorsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu tür komplo teorilerini merak ediyorsanız ayhan abimiz çok güzel açıklıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı