Zihinden yapılan basit matematik hesapları nasıl geliştirilebilir?

dwayne45

Kilopat
Daha fazla  
Teknoloji konularından bağımsız sizlerin yardımına ihtiyacım olduğu için buraya yazdım arkadaşlar. Matematik ile problemlerim var 😃

Küçüklüğümden beri matematiği sevmemiş hep kaçmışımdır. Şimdi de sıkıntılarını yaşıyorum. Dükkanda hesap olsun 2, 3 müşteri geldiğinde hep kafam karışıyor aklım allak bullak oluyor, bu çoğunluk olarak matematiğimin zayıflığından kaynaklı. Ben zihinden hesap işlerini toplama kolay da toplama olsun en çok da çıkarma çarpma konularında zayıfım. Zihinden işlemleri çok hızlı güçlü şekilde yapmak istiyorum bu mümkün mü? Müşteri gelince hemen işlemi görmek istiyorum matematiği mi nasıl geliştirebilirim bu konuda kısa ve öz şekilde anlatır mısınız, zihinden işlemleri nasıl kısa sürede güçlendirebilirim? Teşekkür ederim.

En basit metamatik kitabı sayılabilecek Antrenmanlarla Matematik 1 kitabını tavsiye ederim hocam.

Hocam ben temeli doldurmak demedim onu da yaparım da bana şu anki işimde lazım olan zihinden hızlı işlem. Onu bir zamanlar ders çalışırken zar zor birkaç sayfa çözdükten sonra bıraktım işte o kadar nefret ediyorum. Zihinden işlem yapmanın kısa yolu yok mu? Yani eğer antr. Matematik kitabıyla olacaksa alıyim yine elime çöziyim ama işte başka yolu yok mu diye sordum.

Zihinden hızlı bir şekilde yapabilmek için önce konuyu halletmeniz gerek hocam sonra da konuyu kapana kadar soru çözmek, bahsettiğim kitapda toplamasından çıkarmasına, çarpmasından bölmesine kadar bolca örnek mevcut. Kitabı komple bitirmenize gerek yok size lazım olan konuları çözmeniz işinize yarayacaktır. Aksi taktirde zor.

Mesela 23+16,

Pratik için 23'ü 20ye 16'yı 10a yuvarladıktan sonra 20 ile 10'u toplayıp (30)

sonra da 23'ü yuvarladıktan sonra kalan 3 ile 16'yı yuvarladıktan sonra kalan 6'yı da toplayıp (9)

en sonda ikisini toplayıp (30+9) 39 cevabını bulabilirsiniz. Bu söylemek istediğimi kitapdaki örnekleri çözerek kaparsınız.

Zihinden hızlı bir şekilde yapabilmek için önce konuyu halletmeniz gerek hocam sonra da konuyu kapana kadar soru çözmek, bahsettiğim kitapda toplamasından çıkarmasına, çarpmasından bölmesine kadar bolca örnek mevcut. Kitabı komple bitirmenize gerek yok size lazım olan konuları çözmeniz işinize yarayacaktır. Aksi taktirde zor.

mesela 23+16,

Pratik için 23'ü 20ye 16'yı 10a yuvarladıktan sonra 20 ile 10'u toplayıp (30)

Sonra da 23'ü yuvarladıktan sonra kalan 3 ile 16'yı yuvarladıktan sonra kalan 6'yı da toplayıp (9)

En sonda ikisini toplayıp (30+9) 39 cevabını bulabilirsiniz. Bu söylemek istediğimi kitapdaki örnekleri çözerek kaparsınız.

Metni yazarken toplamada çok sıkıntım yok demiştim 🙂 en çok çıkarma çarpma bölme de yaşıyorum. O da karmaşık sayılarda.

Yapmanız gereken YouTube'dan çıkarma, çarpma ve bölme konularını dinledikten sonra pekiştirmek için soru çözmek aksi taktirde pratik bir çözüm Yok'a yakın diyebilirim.

Konuyu dinledikten sonra rastgele örnekler uydurup boş bir kağıda yazdıktan sonra çözmeyi deneyebilirsiniz. (Sizi zorlayacağınızı düşündüğünüz örnekler) Doğruluğunuda hesap makinesinden teyit edersiniz.

Yani demek istediğim önce kağıt üzerinde yapabiliyor olmadan kafadan pratik yapmanızın pek de mümkün olmadığı.

Kaçıncı sınıfsınız bilmiyorum ama alın elinize test kitabı matematik çözün. Bazen hoca zor bir soru çözerken durur kafadan işlem yapar yok bu yol olmaz der ya soru çözdükçe sizde bu kafaya evrileceksiniz ve kafadan hızlı işlem yapmaya başlayacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı