Zihinsel engelli olduğumu nasıl anlarım?

Hocam bence zihinsel engelli değilsiniz. Zihinsel engelli olabilmek için ya konuşamaman lazım ya da zeka geriliği yaşıyor olman lazım. Zihinsel engellilik ancak zeka testi ile anlaşılabilir. Bence babanız size çok kızgın olduğu için öyle demiş. Yapamadığınız işleri ise zamanla öğreneceksiniz. Sizin yaşınızın 16 olduğunu düşünürsek, WISC-R veya WISC-IV testlerine girebileceğinizi düşünüyorum.
 
Merhaba ben özel eğitim öğretmenliği okuyorum. Emin olun bu durum babanızın azarlamasından başka bir durum değildir. Yaşınızın kaç olduğunu bilmiyorum fakat foruma yazabilecek yaştaysanız babanızın bu söyleminin gerçek olması için şuana kadar en az bir zeka testi yapılmış olmalıydı. Bu yüzden içiniz rahat olsun. Konuşkan olmamak, fazla çevrenin olmaması günümüzde sık görülen durumlar. Pek çok aile oğlum/kızım hiç konuşmuyor içine kapanık, çok oyun oynuyor diyerek bize başvuruyor ama bu bir zihinsel yetersizlik göstergesi değil. Asosyal olmanın ise farklı boyutları vardır. Yakın arkadaş çevrenizin olmasını onlarla iletişime geçmeye sohbet etmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Elbette bu tavsiyelerimin her zaman herkes için aynı seviyede kolay olmadığını biliyorum ama en azından deneyebilirsiniz. Çok merak ediyorsanız az önce yazıldığı gibi bir psikolog aracılığıyla Wisc-4 veya bir özel eğitimci aracılığıyla Wisc-R testine girebilirsiniz.
Teşekkürler hocam, pek arkadaşı olan biri değilim ama olanlarda fazla samimiyim. Benim asıl kafamı kurcalayan çok düşünmem. Sürekli düşünüyorum her şeyi.
 
Teşekkürler hocam, pek arkadaşı olan biri değilim ama olanlarda fazla samimiyim. Benim asıl kafamı kurcalayan çok düşünmem. Sürekli düşünüyorum her şeyi.
Biz de herşeyi düşünüyoruz merak etme. Bu zihinsel engelli olduğun anlamına gelmiyor sadece içinde bulunduğun ortam kafandakileri yapmaya yeterli veya uygun olmadığı için yapmak istediklerini sadece düşünüyorsun.
 
Zihninizde engelin olmadığı, Technopat.net tarafından bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Oynayacağın son bir kumar kaldı. Ya babana rest çekeceksin, yüzleşip racon keseceksin. Ya da daha ağır cümle-i kelamlar yakında seni bekliyor. Sakin kalıp babanız size söverken siz de ona tam tersi iltifat edeceksiniz. Kafası karışacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı