Arkadaşlar koltuk elime ulaştı, 2 günlük bir deneyimim oldu. Değerlendirmelerim şu şekilde:
1. Boyun ve Bel Yastığı: Ben 170-175 arasıyım. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki hem boyun hem de bel yastığı normal ayarlarında tam olarak oturuyor. 180 derece yarasa mekanizmasında yatar pozisyonda elbette yastık konumlarını değiştirmeniz gerekiyor, fakat zaten sabit olmadıkları için sıkıntı çıkmıyor. Konfor olarak da ne sert ne de yumuşak tam olarak boyun ve belde hissetmek istediğim hissiyatı verdi.
2. Kolçaklar: 4D kol tercih etmiştim. Objektif değerlendirmem gerekirse sağ-sol, yukarı-aşağı, ileri-geri, ve açısal hareketlerin her birisi için bir manuel olarak basmalı düğme koymaları biraz yorucu olmuş. Kolçaklar o kadar da sabit durmuyor, çok aşırı olmasa da hafif esnemeli hareket ediyor birazcık "Ulan bu kırıldı kırılacak" hissiyatı gelmiyor değil, narin yaklaşıyoruz mecbur. Onun dışında Yılbaşı kampanyasıyla gelen kolçak üstü pedleri efsane rahat, dirseklerimin bu kadar rahat ettiği bir yer hatırlamıyorum.
3. Oturma bölümü: Ben ekstradan Visco sünger eklettirmiştim (+600 TL) verip fakat koltuğun Visco hafızalı gelen default haline oturunca çok da gerek olmadığını anladım. Şu anlık süngerin üstünde oturuyorum ancak biraz boş yere para vermişim gibi geldi. Belki süngeri arabada kullanmayı deneyebilirim.
4. İskelet: Koltuk en dik pozisyonda ve kimse oturmazken sırt kısmından çekildiğinde hafif de olsa ileri geri esniyor, bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kilolu bir insanım, yine de biraz erken olabilir ama herhangi bir gıcırtı veya yay sesi yaşamadım. Yukarı aşağı, yatma kalkma fonksiyonlarını denedim sorunsuz gözüküyor.
Ufak bir şikayetim oldu, kilitli tekerlek ve bakım kiti seçmiştim ancak gönderilmemiş. WhatsApp üzerinden iletişime geçtim ancak sanırım hafta sonu olması sebebiyle dönüş sağlanmadı henüz, kendileriyle yarın konuşacağım.
DİPNOT: Kurulum kısmını kendim yaptım. Tek başına yapılabilir ama çok uğraştırır, o yüzden en az iki kişi öneriyorum. Koltuğun sırt ve oturak kısımlarının bağlantı yerlerini denk getirmek ölüm gibi bir şey oluyor...
Herhangi bir sorunuz olursa süreçte yanıtlayabilirim. Ayrıca
@Nailed It'e de çok teşekkür ederim daha önceki incelemesi fikir sahibi olmamda çok önemli paya vesile oldu.