Zıplayan örümceğin ismi nedir?

Pluto_B

Decapat
Katılım
15 Aralık 2021
Mesajlar
465
Çözümler
1
Merhaba, hayatımda ilk defa böyle bir örümcek gördüm. Adını bilen var mı acaba? Çekirge gibi zıplıyor, antenleri var ama simsiyah bir örümcek. Ayak bastığım anda ileriye zıplıyor.
 
Zıplayan örümcekler, Salticidae familyasını oluşturan bir grup örümcektir. Bu familya 2019 itibarıyla 600'den fazla cins ve 6.000'den fazla tür tanımlamıştır; bu da onu tüm türlerin %13'ü ile en büyük örümcek familyası yapmaktadır. Zıplayan örümcekler eklembacaklılar arasında en iyi görüşe sahip olanlardan bazılarıdır ve bunu kur yapma, avlanma ve navigasyonda kullanırlar. Normalde göze batmadan ve oldukça yavaş hareket etmelerine rağmen, çoğu tür, özellikle avlanırken, ancak bazen ani tehditlere yanıt olarak veya uzun boşlukları geçerken çok çevik sıçramalar yapabilir. Hem kitap akciğerleri hem de trakeal sistemleri iyi gelişmiştir ve her iki sistemi de kullanırlar (bimodal solunum). Zıplayan örümcekler genellikle göz yapılarından tanınır. Tüm zıplayan örümceklerin dört çift gözü vardır ve ön medyan çifti özellikle büyüktür.

Kaynakça:
From Wikipedia, the free encyclopedia
 
Hayır hocam daha çok ince örümcekler olur ya öyle ama zıplıyor ısırıyor çok garip hayatımda ilk defa arıyorum çünkü yaklaşık 5 senedir arıyorum ciddiyim.
 
Zıplayan örümcekler, salticidae familyasını oluşturan bir grup örümcektir. Bu familya 2019 itibarıyla 600'den fazla cins ve 6.000'den fazla tür tanımlamıştır; bu da onu tüm türlerin %13'ü ile en büyük örümcek familyası yapmaktadır. Zıplayan örümcekler eklembacaklılar arasında en iyi görüşe sahip olanlardan bazılarıdır ve bunu kur yapma, avlanma ve navigasyonda kullanırlar. Normalde göze batmadan ve oldukça yavaş hareket etmelerine rağmen, çoğu tür, özellikle avlanırken, ancak bazen ani tehditlere yanıt olarak veya uzun boşlukları geçerken çok çevik sıçramalar yapabilir. Hem kitap akciğerleri hem de trakeal sistemleri iyi gelişmiştir ve her iki sistemi de kullanırlar (bimodal solunum). Zıplayan örümcekler genellikle göz yapılarından tanınır. Tüm zıplayan örümceklerin dört çift gözü vardır ve ön medyan çifti özellikle büyüktür.

Kaynakça:
From Wikipedia, the free encyclopedia

Hocam bu yazıyı alabilir miyim arkadaşımda böcekleri araştırıyor ona da bilgi olmuş olur hem.
 

Benzer konular


Geri
Yukarı