Neyi kabullenmeyecegim kanka ne bos yapıyorsun ben bilmiyorum o zaman bildigime gore boy genetik istisnalar kaideyi bozmaz bilimsel bir bilgin kanıtın varsa gel yap anlat öğrenilim bilmiyoruz demek ki sen daha iyi biliyorsun.
Hocam o kadar üzerine gitmeyin. Bende eskiden genetik filan biliyordum etrafımdaki insanlardan. Zaten çoğu kişi bunu araştırmaya gerek duymuyor. Olabilir...
@Adonis31, @ersinmorno her ne kadar küçükken topuğa iğne yapılıp boy uzaltısa da yada ameliyat ile olsada (dışarıdan etmenleri yok sayarsak yani) biz bu boy uzama işine şans diyelim, geçellim.
Maalesef fakat sabah uyandığında yatmadan önce esneyebilirsin emin ol çok fark eder süt peynir özelliklle LoL peyniri yiyebilirsin bir barfiks çubuğuna asılı kalabilirsin iyi akşamlar.
Dış etkenler boy uzamasında etkilidir bunlar gerçektir. %80'i genetikse kalan %20 dış faktörlere bağlıdır yani ergenlik döneminde zıplama, barfikse asılma ve sağlıklı beslenme yaparsanız ciddi manada boyunuza ekstralık katarsınız.
Duzenli uyku duzeni beslenme basketbol gibi sporlarla uğraşırsan 3-5cm uzayabilir baba kisaysa anne kisaysa dayilar amcalarda kisaysa 160 degil 165-170 olursun genetik bu is.