Zippo çakmak kullanım amacı nedir?

• Konuyu başlatan 328914
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 8.001
Makaleler
11
Merhaba. D&R'den 700 TL'ye bu Zippo'yu aldım. Amacım koleksiyon yapmak. Zippo orijinal mi? Ve tam olarak normal çakmaktan farkı, amacı nedir? Yakarken normal çakmaklar gibi elimi yakmam değil mi :D

Dosya Ekleri

• 20230108_150114.jpg
    20230108_150114.jpg
    83,1 KB · Görüntüleme: 240
  • 20230108_114420.jpg
    20230108_114420.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 200
Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla rüzgarda sönmeyen çakmak ihtiyacı için ortaya çıkmış, elini yakmama derken ateş tabi ki yakar da tutan elinin yanıp yanmayacağından mı bahsediyorsun?

Bildiğim kadarıyla rüzgarda sönmeyen çakmak ihtiyacı için ortaya çıkmış, elini yakmama derken ateş tabii ki yakar da tutan elinin yanıp yanmayacağından mı bahsediyorsun?

Galiba normal çakmaklarda çakmağın taşını çakarken ateş elimize doğru geliyor ve hafif yanıyor ya ondan bahsediyor.

Bildiğim kadarıyla rüzgarda sönmeyen çakmak ihtiyacı için ortaya çıkmış, elini yakmama derken ateş tabi ki yakar da tutan elinin yanıp yanmayacağından mı bahsediyorsun?
Normal çakmaklarda yaktığımızda yanan ateş elimize geliyor ve parmağımı yakıyor. Ondan bahsediyorum.

Galiba normal çakmaklarda çakmağın taşını çakarken ateş elimize doğru geliyor ve hafif yanıyor ya ondan bahsediyor.
Aynen öyle.
Eğer öyleyse zippolarda öyle bir şey olmuyor diye biliyorum.
Tamam teşekkürler.

Bu arada zippo yanmıyor hatta o tekerleği dönmüyor. Neden? Bilen var mı ilk kez zippo aldım da.

Koleksiyon için zippo pahalı bir tercih, Şimdiden kolay gelsin. İlk olarak Vietnamda savaşan amerikan askerleri için üretilmiş sonradan popüler kültürün parçası olmuş. Normal çakmaklar gibi gazla değil benzinle çalışır. Durduğu yerde boşalır ara ara benzin koymanız gerekmekte. Youtube de nasıl yakılacağı, farklı açılış şekilleri, sihirbazlık gibi farklı ilgi alanları videoları mevcut. Onlardan yardım da alabilirsiniz.

Koleksiyon için zippo pahalı bir tercih, Şimdiden kolay gelsin. İlk olarak Vietnamda savaşan amerikan askerleri için üretilmiş sonradan popüler kültürün parçası olmuş. Normal çakmaklar gibi gazla değil benzinle çalışır. Durduğu yerde boşalır ara ara benzin koymanız gerekmekte. Youtube de nasıl yakılacağı, farklı açılış şekilleri, sihirbazlık gibi farklı ilgi alanları videoları mevcut. Onlardan yardım da alabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Böyle tarihi şeyler çok fazla hoşuma gidiyor. Zippomun tekerleği dönmüyor yakamıyorum. Neden olduğunu söyleyebilir misiniz?

He bir de okula götürsem bu bir disiplin suçu mudur alırlar mı yasak mı?

Teşekkür ederim. Böyle tarihi şeyler çok fazla hoşuma gidiyor. Zippomun tekerleği dönmüyor yakamıyorum. Neden olduğunu söyleyebilir misiniz?

He bir de okula götürsem bu bir disiplin suçu mudur alırlar mı yasak mı?
Eğer Zippo sıfırsa çakmak taşı çok sert olabiliyor. Sert kot pantolon gibi bir yere azıcık sert sürterek çakmak taşının ilk sertliğini yumuşatabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı