Zippo çakmak kullanım amacı nedir?

• Konuyu başlatan 328914
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 8.001
Dostum bütün Zippo'ların içi açılır. İçinde de şu şekilde bir vida bulunur. Onu Zippo kapağının ucuyla açabilirsin.
Eki Görüntüle 1626871
Bu da basitçe Zippo içindekiler. Fitil-pamuk-tam ucunda da keçeden bir kapak var. O vidayı da yavaşça çıkarınca ucunda çakmaktaşı oluyor. Eğer sıfır aldıysanız içinde çakmak taşı vardır. Siz yine de yedek Zippo fitili-çakmak taşı 2-3 şişe Zippo benzini alın, bulunsun.
Eki Görüntüle 1626872

İçini çıkarmak için de ucundan tutun asılın, kesin çıkar. Çok da nazik davranmaya gelmez Zippo. Dediğim gibi bol bol video izleyin.
Fotoğrafları Google'dan hızlıca buldum, kalite için kusura bakmayın.

Teşekkür ederim ne kadar asılsam da çıkmadı belki asıla asıla en son çıkacağını düşünüyorum.

Dostum bütün Zippoların içi açılır. İçinde de şu şekilde bir vida bulunur. Onu Zippo kapağının ucuyla açabilirsin.
Eki Görüntüle 1626871
Bu da basitçe Zippo içindekiler. Fitil-pamuk-tam ucunda da keçeden bir kapak var. O vidayı da yavaşça çıkarınca ucunda çakmaktaşı oluyor. Eğer sıfır aldıysanız içinde çakmak taşı vardır. Siz yine de yedek zippo fitili-çakmak taşı 2-3 şişe zippo benzini alın, bulunsun.
Eki Görüntüle 1626872

İçini çıkarmak için de ucundan tutun asılın, kesin çıkar. Çok da nazik davranmaya gelmez Zippo. Dediğim gibi bol bol video izleyin.
Fotoğrafları google den hızlıca buldum, kalite için kusura bakmayın.
Merhaba zippo çakmağım yanıyor sert çevirmek gerekiyormuş tekerleği. Ancak yanıp anında sönüyor salise bile sürmüyor.

Son düzenleme:
Merhaba zippo çakmağım yanıyor sert çevirmek gerekiyormuş tekerleği. Ancak yanıp anında sönüyor salise bile sürmüyor.
İşte bekleye bekleye içindeki benzin uçar derken bunu kastediyordum :D İçini çıkarıp, keçesini kaldırıp pamuğunun içine ıslatacak kadar benzin koymanız gerekiyor. İlk başlarda fazla kaçabilir ucundan akabilir. Eğer çok doldurursanız çakmak ucu aşağıda olacak şekilde yere doğru hızlıca sallayın ki fazla benzin yere dökülsün. İçinde kalırsa çakmak cebinizde ters durdukça ucuna akar sonra siz yakmak için çaktığınızda birden alev topuna dönebilirsiniz. Öyle çok yüzünüz falan yanmaz belki ama elleriniz zarar görebilir.

İşte bekleye bekleye içindeki benzin uçar derken bunu kastediyordum :D İçini çıkarıp, keçesini kaldırıp pamuğunun içine ıslatacak kadar benzin koymanız gerekiyor. İlk başlarda fazla kaçabilir ucundan akabilir. Eğer çok doldurursanız çakmak ucu aşağıda olacak şekilde yere doğru hızlıca sallayın ki fazla benzin yere dökülsün. İçinde kalırsa çakmak cebinizde ters durdukça ucuna akar sonra siz yapmak için çaktığınızda birden alev topuna dönebilirsiniz. Öyle çok yüzünüz falan yanmaz belki ama elleriniz zarar görebilir.
Daha yeni aldım ama bu zippoyu. Neden böyle bir şey oluyor ki? Üstelik böyle dediniz ya korktum biraz şimdi.

Sonuçta içinde benzin var hatta çook eskilerde zipponun içine uçak benzini konduğu efsanesi vardı. Dikkatli olmakta fayda var.

10 seneden fazladır Zippo sahibiyim uçak benzinini ilk kez duydum. İsmi gas (benzin) olarak geçebilir ama bildiğimiz araçlarda kullanılan benzin değil bu. Petrolden yapılma fakat çok daha ucucu, tehlikesi düşük bir madde.

Son düzenleme:
10 seneden fazladır Zippo sahibiyim uçak benzinini ilk kez duydum. İsmi gas (benzin) olarak geçebilir ama bildiğimiz araçlarda kullanılan benzin değil bu. Petrolden yapılma fakat çok daha ucucu, tehlikesi düşük bir madde.
10 seneden fazla zippo sahibi olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Prensip olarak saçma mesaj atanlarla polemiğe girmiyorum ama konu sahibi arkadaşımız bilgilensin diye yazmak istedim. Zippo için yakıt sorduğunuzda "benzin" diye istersiniz. Kimse de size 95 mi 98 oktan mı diye sormaz. Zippo için sorduğunuz için adı "benzindir" sadece. Hatta uçak yakıtına benzer olduğu için uçak yakıtı olduğuna dair şehir efsanesi bile vardı. Gerçi sizin daha iyi bilmeniz lazım sonuçta 10 seneden fazladır Zippo sahibisiniz.
Googleda 2 arama yaptım ss ini sizinle paylaşmak isterim.
Burada "Zippo yakıtı" diye arattım. Sonuçların %90' ı "zippo benzini"
Ekran görüntüsü 2023-01-08 171448.jpg

Bir diğer aramamı "Zippo gazı" olarak yaptım. Yine sonuçların büyük çoğunluğu "Zippo benzini"
Ekran görüntüsü 2023-01-08 171427.jpg

Ayrıca ben arabada kullanılan benzin de demedim. Hemen bu şekilde tepki vermeden önce konuyu açan arkadaşa yardımcı olabilecek bir bilginiz varsa onu paylaşırsanız daha iyi olur.

Ekleme: Zippo benzini alevlenme derecesi 3, benzinin 4 bu mu tehlikesi daha düşük?

Babam Zippo kullanıyordu beni ufakken içinde uçak benzini var diye keklemişti yani gerçek değil tabii ama eğlenceli bir muhabbet;)

Bende yakın zamanda kardeşimi kekledim garibim ne zaman anlayacak acaba.

Ekleme: Zippo benzini alevlenme derecesi 3, benzinin 4 bu mu tehlikesi daha düşük?

Hayır yoğunluğu. Üzerine benzin döken birisi kendisini yakarsa uzun süre alev alır çünkü yağ gibi bir yapısı vardır, Zippo'da kullanılan ise daha su gibidir çabuk uçar. Zippo benzini olarak kullanlan petrol mamülü bildiğimiz araçlarda kullanılan standart benzinden daha farklı. Sen o mesajında direkt benzin dediğin için kafa karışıklığını giderme amaçlı yazdım.

Babam Zippo kullanıyordu beni ufakken içinde uçak benzini var diye keklemişti yani gerçek değil tabii ama eğlenceli bir muhabbet;)

Bende yakın zamanda kardeşimi kekledim garibim ne zaman anlayacak acaba.
Bir şey söyleyeceğim zippo çakmağımı baya bir çıkarmayı başardım ama daha tam çıkmadı. Daha çeksem çıkar ama bir sorun var. O sizin çizerek gösterdiğiniz yere çekerken biraz fazla bastırdım sanırım şuan bastırınca çıt çıt sesler geliyor kırılacak diye korkuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı