Ziraat kart ile dolar üzerinden oyun nasıl alınır?

anime1337

Centipat
Daha fazla  
Bir şey sormam gerek ben ziraat kartımla Steam'den yılbaşı indirimiyle The Forest aldım. 1 dolar kesti. Normalde 35 TL olarak kesmesi gerekmiyor mu daha önceden hep Epic-gamesten aldığım için bu konu hakkında bilgim yok bilgi verebilecek var mı?
Örneğin para kesimi, fazladan ücret vb.

Dolar 35 TL değil, Ziraat Bankası'nın kurlar kısmındaki satış kuruna bak. Ayrıca Dolar'dan TL'ye çevirilirken kur farkı dışında yüzdelik bir komisyon kesintisi de oluyor.

Bir şey sormam gerek ben ziraat kartımla Steam'den yılbaşı indirimiyle The Forest aldım. 1 dolar kesti. Normalde 35 TL olarak kesmesi gerekmiyor mu daha önceden hep Epic-gamesten aldığım için bu konu hakkında bilgim yok bilgi verebilecek var mı?
Örneğin para kesimi, fazladan ücret vb.

Hesap kartıyla alışveriş yapıyorsanız o günün kuruyla eğer ki kredi kartıyla alışveriş yapıyorsanız ekstre kesim tarihinin kuruyla kredi kartınıza TL olarak yansıtılır. Kullandığınız platform dolar ya da euro hangisini keserse ona göre bu duruma göre yansıtılır. Eğer ki kredi kartı bakiyeniz artı bakiyeyse yine o günün kuruyla kesim uygulanır.

Döviz ekstreniz varsa 1 dolar çekilir. Ödemeyi de 1 dolarla yaparsınız. Herhangi bir komisyon, ücret ya da kur farkı olmaz. Borcu TL olarak yatıramazsınız ancak son ödeme tarihi geçerken TL’ye dönebiliyor.

Hesap kartıyla alışveriş yapıyorsanız o günün kuruyla eğer ki kredi kartıyla alışveriş yapıyorsanız ekstre kesim tarihinin kuruyla kredi kartınıza TL olarak yansıtılır.
Yabancı para ekstresini seçtiyse TL olarak yansıtılmaz.

Yabancı para ekstresini seçtiyse TL olarak yansıtılmaz.

Genelde bu şekilde kullanan yok. Default olarak sistem ekstre kesintisi zamanı çevrim yapıyor. Ekstreyi özellikle YP olarak talep etmeli.

Genelde bu şekilde kullanan yok. Default olarak sistem ekstre kesintisi zamanı çevrim yapıyor. Ekstreyi özellikle YP olarak talep etmeli.
Aslında bunun bir varsayılanı yok. Kredi kartına başvururken ekstre tipini size özellikle soruyorlar. Bu şekilde kullanmayanlar, banka tarafından zarara uğratılmak isteyenler ya da haberi olmayanlar. Kurun en kazık olduğu anlarda otomatik çevrim yapmak yerine elle yatırmak daha mantıklı. Gidip 1000 dolarlık bir otel harcaması yaparsanız bir ton fark oluyor. Ziraat’te şu anda kur 36,50 ama gidip elle alırsam 35,37 TL’ye alabiliyorum. Bir tıkta 1000 TL’den fazla kâr etmiş oluyorum. :D

Aslında bunun bir varsayılanı yok. Kredi kartına başvururken ekstre tipini size özellikle soruyorlar. Bu şekilde kullanmayanlar, banka tarafından zarara uğratılmak isteyenler ya da haberi olmayanlar. Kurun en kazık olduğu anlarda otomatik çevrim yapmak yerine elle yatırmak daha mantıklı. Gidip 1000 dolarlık bir otel harcaması yaparsanız bir ton fark oluyor. Ziraat'te şu anda kur 36,50 ama gidip elle alırsam 35,37 TL'ye alabiliyorum. Bir tıkta 1000 TL'den fazla kâr etmiş oluyorum. :D

YP olarak yapıldığında yine de birçok insan nakiti Online işlemlerde YP'ye çevirerek yapmaya çalışıyor. Erkenden YP'ye dönüşüm yapanlar sadece parasının bir miktarında kurtarıyor. Ya da ödeme zamanı şubeye gidip elle 1 dolar vermek gerek ki bunu da yine birçok kişi yapmıyor. Bunların kodlarını biz yazıyoruz ama bizde YP'yi kur hesabımızdan kullanıyoruz. En kolayı bu şekilde mantıklı geliyor bize.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı