Zonguldak'ta internet kafe açmak mantıklı mı?

Aisley

Hectopat
Merhaba, iyi sosyaller.
Zonguldak'ta sadece ve sadece 2 adet internet kafe var ve açıkçası pek iyi sistemlere sahip donanımlar değil. Valorant bile 60-90 FPS'i geçmiyor ve ekipmanlar da bir o kadar kötü.
Zonguldak'ta tek bir üniversite var ve oldukça fazla da öğrencisi var. Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinden biri olarak da kampüsün yakın çevresine internet kafe açmak gibi bir düşüncem var.
Gayet güzel donanımlara sahip, loş ışık aydınlatmaları, oyunculara hitap eden bir mekan istiyorum. Şimdilik aklımda minimum 20, maksimum 30 masa düşünüyorum çünkü böyle düşünmek bile kafadan bana 1 milyon liraya mâl oluyor.
Kafede tosttur, içeceklerdir, çok sevilen bazı çikolatalardır falan olacak ve 24 saatlik işletmeyi düşünüyorum.
Zonguldak'ta, kampüsün yakın çevresine (Zonguldaklılar bilir, incivez tarafı düşünüyorum).
Şehirde iki adet yetersiz internet kafe varken böylesi bir kafe açmak ne derece mantıklı?
Ayrıca bilen birisi yapacağım tüm masrafları aşağı yukarı bu kadar harcarsın gibi bir mesajla detaylıca anlatabilirse sevinirim.

Tüm hesapları ve harcalamaları düşünürsek seni zarardan (harcamalar yani) kara geçirecek süreyi bilemeyiz ama çok uzun olacağı kesin. Saatine kaç para alacaksın vs. gibi çok düşünce var. Onun yerine study cafe gibi bir konsept yapıp, kenara da bilgisayar odası gibi bir yer açarsın. Birkaç bilgisayar koyarsın. Kahvelerin 40-50 liradan başlayacağını düşünürsek daha karlı olur. Ekipmana para harcamak ve kırılanların yerine yenisini koymak çok kolay değil. Hele ekipmanlar bu kadar uçmuşken...

İşler mi bilmem ama bu devirde herkesin PC'si var ben hatayda açmıştım battı işlemedi.

Üniversite öğrencileri artık internet kafeden çok PlayStation kafelere yöneliyor. Internet Kafe açacaksan küçük çocuklara yönelik olmalı. Ek olarak şunuda belirteyim üniversite öğrencilerinin çoğu iyi bir laptopa sahip oluyor zaten oyun oynamaya kafeye gitmezler diye düşünüyorum.

Değecegini sanmıyorum bu saatten sonra. Herkesin interneti, bilgisayarı var sonucta. Kardan cok zarar edersiniz gibi.

Ben zonguldak ta oturmuyorum ve o iki internet kafe müşterisi çok ise aç mantıken iki internetkafe varsa gerek olmadığı için yoktur belki ve bildiğim bir şey var oyun üçgeni mi ne olması lazım onu server a kuruyon bilgisayara takıyon çoooook fazla korsan oyun var içerisin de korsa oyun kullanacaksınızdır diye yazdım

Valla saatliği 15₺ den hesaplıyorum açıkçası.
Kaşarlı ve sucuklu tostlar 25 desem, karışık tostu 30-35₺ ye koyarım. İçeceklerde minimum 10-15₺ den satılır. Elektrikten tasarruf için tabii elbet birinin gözü masadan kalkanlardan olacak ki gidip pc yi kapatsın. Ayrıca ışık olarak da koca ampul yerine loş ışıklandırmalarla süsleyeceğim.

Dükkanın konumuna göre kirası değisir fakat bir 10-15 tutar dedik kiraya sadece kasalar RX 6600'den hesaplarsak minimum 20 masa olacaksa 400k RX 6600'lü sistemli bilgisayar topladın monitör olarak 165Hz 1ms bir tane aldın diyelim 4K'den toplamda etti sana 80k mouse olarak 700TL'lik bir tane aldın 14K klavye kulaklığıda aynı fiyatlara aldın diyelim 42K soğutucu falan klima gibi şeylerin elektrik masrafı bilgisayarlarla beraber 3.5k 4K tutar masalar 1kdan 20k sandalyeler oyuncu sandalyesi en kötü sekilde 3K desen 60k sana 620k veya üstü sermaye gerek.

İnternet kafeler, bilgisayarlar her evin süpürgesi olmadan önce kullanılıyordu. Şimdiyse çıktı alan kırtasiyeciden veya format atan bilgisayarcıdan bir farkı yok. Bu iki yer de 4 metrekare yerde 1 masa 2 raf ile işini sürdüren yerler.

Mantıksız.

Elektrikten tasarruf için tabii elbet birinin gözü masadan kalkanlardan olacak ki gidip pc yi kapatsın.
Panelden yaparsın. Zaten kapının önünde olur masan, gidenin sistemini kapatırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…