Zonguldak'ta internet kafe açmak mantıklı mı?

PS kafe açın içine NBA, FIFA atın iki kişilik koltukları dizin mekan fullenir diye tahmin ediyorum. Bursa'da çok ünlü bir PS kafe var mesela ayarlamalı koltuklarla falan saati 60 liraya satıyorlar 2 kişi fifa'ya girince 30 30 bölüşüyorsunuz.

Merhaba, iyi sosyaller.
Zonguldak'ta sadece ve sadece 2 adet internet kafe var ve açıkçası pek iyi sistemlere sahip donanımlar değil. Valorant bile 60-90 FPS'i geçmiyor ve ekipmanlar da bir o kadar kötü.
Zonguldak'ta tek bir üniversite var ve oldukça fazla da öğrencisi var. Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinden biri olarak da kampüsün yakın çevresine internet kafe açmak gibi bir düşüncem var.
Gayet güzel donanımlara sahip, loş ışık aydınlatmaları, oyunculara hitap eden bir mekan istiyorum. Şimdilik aklımda minimum 20, maksimum 30 masa düşünüyorum çünkü böyle düşünmek bile kafadan bana 1 milyon liraya mâl oluyor.
Kafede tosttur, içeceklerdir, çok sevilen bazı çikolatalardır falan olacak ve 24 saatlik işletmeyi düşünüyorum.
Zonguldak'ta, kampüsün yakın çevresine (zonguldaklılar bilir, incivez tarafı düşünüyorum).
Şehirde iki adet yetersiz internet kafe varken böylesi bir kafe açmak ne derece mantıklı?
Ayrıca bilen birisi yapacağım tüm masrafları aşağı yukarı bu kadar harcarsın gibi bir mesajla detaylıca anlatabilirse sevinirim.

Hocam ne kadar ekonomi kötü alım gücü düşükde olsa eski internet kafe kültürü kalmadı bildiğim kadarıyla uzun zamandır gitmiyorum ama gidenlerden duyduğum kadarıyla çok kalabalık değilmiş eskisi gibi millet artık düşük bir sistem olsun benim olsun diyor evine alıyor bence 2020'den sonra pek mantıklı değil hele parçalar bu kadar pahılaşmışken.

Peki hem PC, hem PS kafe açsam nasıl olur? Atıyorum 30 masa pc yapacağıma, 20 pc, 10 ps yapsam? Çünkü kampüs yakınlarında bir ps kafe var ve full çekiyor. Onların da maksimum 10 masası var ya da yok, locaları yok. Ben ps tarafını loca tarzı yapsam nasıl olur?
Ayrıca o full çeken ps kafede bilardo tarzı şeyler de var, oyun salonu gibi bir yer. Ona rakip çıkmak da sıkıntı olabilir, yer edinmiş, ad edinmiş bilindik mekan. Bilemiyorum

Dükkanın konumuna göre kirası değisir fakat bir 10-15 tutar dedik kiraya sadece kasalar RX 6600'den hesaplarsak minimum 20 masa olacaksa 400k RX 6600'lü sistemli bilgisayar topladın monitör olarak 165Hz 1ms bir tane aldın diyelim 4K'den toplamda etti sana 80k mouse olarak 700TL'lik bir tane aldın 14K klavye kulaklığıda aynı fiyatlara aldın diyelim 42K soğutucu falan klima gibi şeylerin elektrik masrafı bilgisayarlarla beraber 3.5k 4K tutar masalar 1kdan 20k sandalyeler oyuncu sandalyesi en kötü sekilde 3K desen 60k sana 620k veya üstü sermaye gerek.
Çok iyimser bile olmuş. Buna daha dükkanın yapılması, inşaatı eklenecek. 2 milyona bile yakın olur.

Çok iyimser bile olmuş. Buna daha dükkanın yapılması, inşaatı eklenecek. 2 milyona bile yakın olur.

Hazır ona uygun bir dükkan bulursa çok işine gelir ama 20 masanın sığabileceği + onun içinde yer kalacak bir dükkan bulmak zor maksimum 1.2m tutar gibi geliyor bana.

Peki hem PC, hem PS kafe açsam nasıl olur? Atıyorum 30 masa pc yapacağıma, 20 pc, 10 ps yapsam? Çünkü kampüs yakınlarında bir ps kafe var ve full çekiyor. Onların da maksimum 10 masası var ya da yok, locaları yok. Ben ps tarafını loca tarzı yapsam nasıl olur?
Ayrıca o full çeken ps kafede bilardo tarzı şeyler de var, oyun salonu gibi bir yer. Ona rakip çıkmak da sıkıntı olabilir, yer edinmiş, ad edinmiş bilindik mekan. Bilemiyorum
Hem PC, hem PS yasal değildi galiba ama emin değilim. İnternet kafe bence mantıklı değil çünkü ekran kartı falan çok pahalı zaten. Zaten yapmışsındır ama o üniversite caddesini bir gezerken beyin fırtınasını tam o anda yap, inanın ufku açılıyor tam olay yerindeyken.

Hazır ona uygun bir dükkan bulursa çok işine gelir ama 20 masanın sığabileceği + onun içinde yer kalacak bir dükkan bulmak zor maksimum 1.2m tutar gibi geliyor bana.
İnşaat maliyetleri çok arttı ne yazık ki inşaat için birkaç yüz bin lira yetmeyebilir. Bunu doğru düzgün projelendirip sıfırdan yapacağız deseler vallahi de billahi de batar. Bence çok doğru bir yatırım olmaz. Hazır buna uygun dükkanı bulmak da hiç kolay değil, geniş olması lazım bir kere.

İnşaat maliyetleri çok arttı ne yazık ki inşaat için birkaç yüz bin lira yetmeyebilir. Bunu doğru düzgün projelendirip sıfırdan yapacağız deseler vallahi de billahi de batar. Bence çok doğru bir yatırım olmaz. Hazır buna uygun dükkanı bulmak da hiç kolay değil, geniş olması lazım bir kere.

Haklısınız hocam.

PlayStation 5 saatlik 50 TL burada (2 kişi için kişi başı 25 TL) FIFA 23-22-21 var pes var GTA 5 var gidiyoruz mis gibi oynuyoruz PC kafe tutmaz bence ya PS cafe açın daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı