Zor bir orantı sorusu

Mesela ne yeteneklerin var zeka gerektiren herhangi bir konuda veya sorunda bana biraz bahseder misin zekanı gösterdiğin konulardan? Sadece meraktan soruyorum.

Hocam daha hızlı algılıyorum, projeleri üç boyutlu ve gerçek hayata uygun düşünebiliyorum, problemlere çok farklı çözümler üretebiliyorum, iki ayrı şeyi aynı anda yapabiliyorum, mekanik aletlerde çalışma prensibini öğrendikten sonra bu prensibi başka bir şeye entegre edip farklı bir ürün elde edebiliyorum, normal bir şeyi görünce bile onun hakkında bazen saatlerce bazen aylarca düşünüyorum. Verimli düşünebiliyorum. Matematik ve fen derslerinde bu beni yaşıtlarımdan ileride olmamı sağlıyor. Ayrıca daha 8 yaşında basit denklemler çözmeye başladım. Bu kadar. Normal bir insan da bu saydıklarımı yapabilir aslında. Son olarak bir şey söyleyeceğim ama linçlenebilirim, arkadaşlarımla konuşurken kendimi küçük bir çocukla konuşuyormuş gibi hissediyorum, halbuki ben de çocuğum. Gerçekten bilim ve düşüncelerimi konuşabildiğim tek bir arkadaşım var.

Bende 17 yaşımdayım neredeyse hiç arkadaşım yok seni anlıyorum ortak paydada buluşabileceğimiz bir şey yok diğer insanlar ile sana önerim bir konuda karar kıl bir sorun veya ideal olabilir onun uğrunda oku, araştır, üret ve geliştirme yap zekanı yönlendir mesela ben ortaokulda iken daha ChatGPT muhabbetleri patlamadan önce yapay zeka alanında karar kıldım tüm sorunların tüm soruların cevabını evrenin tüm bilinmezlerini insan aklı ile belirli bir yere kadar çözümleyebiliriz ama tanrısal boyuta ulaşmış genel yapay zeka ile ne düzeye gelebileceğimizi bir düşünsene insanlık olarak? Ben bu uğurda her şeyi yapacağım genel yapay zekayı yaratmak için. Sende karar kıl bilim uğrunda zekanı yönlendir eğer gerçekten bir şeyler başarabiliyorsan süs köpeği gibi badem bıyıklılar tarafından sergilenmek için değil de bilim için yap cevaplar ve sorular için. En azından.

Evet hocam şu anda zaten mekatronik okumayı düşünüyorum. Arada bir genetik mühendisliğine kafam kayıyor ama bilemiyorum. 13 yaşındayım, Deneyap eğitimi alıyorum.

Evet hocam şu anda zaten mekatronik okumayı düşünüyorum. Arada bir genetik mühendisliğine kafam kayıyor ama bilemiyorum. 13 yaşındayım, Deneyap eğitimi alıyorum.
Her iki alanda da oku ve araştır fikrin zamanla başka bir yere de kayabilir ama bilimsel ve materyalist düşün çözüm odaklı olsun en önemlisi ne kadar erken o kadar iyi zamanını hiç boşa harcama şimdiden yoğun bir şekilde araştırmaya ve öğrenmeye başla özellikle sana önerim büyük bilim insanlarının biyografilerini oku sana çok faydası olacaktır Nikola Tesla, Alan Turing, Michael faraday öneririm özellikle.

Tavsiyen için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…