Zorbalığa uğrarken ne yapılmalı?

Ortada bir tane stres topu olduktan sonra ikinciye ihtiyaç duyulmaz.
Peki dalga geçilen çocuğun arkadaşları yok mu ? Bizimki karşılık verirse o da karşılık verecektir. En iyisi bulaşmamak. Kendine güvenin olmadığı sürece ne anlamı var arkanda birilerinin durmasının. Onlar seni bir yere kadar taşır. 7/24 yanında olamazlar.

Sen onunla dalga geçince, sende ona zorbalık yapmış olmuyor musun?

Hocam bizim sınıftan dediğim gibi biri sürekli kaşınıyordu neyse müdür falan hoca işlemiyordu ona 4 5 tutanağı vardı. Bir ara üstüne gittim ondan sonra zaten hatanın son günüydü kimse hocaya falan söylemedi bitti ama bu olacağı kesin değil bildiğiniz gibi huylu huyundan vaz geçmez

2 yıllık virüs yüzünden eve tıkılı kaldıktan sonra 10.sınıf olarak liseye başladığımda bir takım insanlar tarafından bende uğruyordum, hocalara söylememe ve güzel dille uyarmama rağmen devam ettiler. Çözüm basitmiş, sende onlara zorbalık et. Bir şey yapınca yapma valideni severim de(yatırım tavsiyesi değildir). Ben yapınca çalıştı ama sizin zorbacıları bilemem.

Çak bir tane kavga et bir daha bulaşmaz.

Zorbayı koruyan yorumlara bakınca sadece acıyorum, bazıları cidden insan değil.

Çözüme gelirsek ailenle müdüre ya da yardımcısına git, sınıfını değiştirmeyi talep et ne olursa olsun sınıfım değişecek de, durumu anlat tek çaresi bu de, başından savmaya kalkarlar ama ailen ısrar ederse yapacaklar.

Konu sahibinin anlattığına göre dalga geçilenin tek potansiyel arkadaşı kendisiymiş lakin bu şahıs hem fakir hem de bir yeri büyük olunca bir tane yapıştırmak elzem oluyor. Herkesin vurduğu tipe elini uzatıyorsun üzerine tükürüyor daha ne yapacaksın buna?

Bu şekilde devam ederse her zorbalığa uğradığında acısını bundan daha çok çıkarmaya başlayacak hatta o grubun "bu daha ezikmiş, biraz da biz oynayalım" demesine sebep olacak. Şimdiden dişini göstersin.

Veya uğraşma abicim bunu böyle al kalabalık bir yerde herkesin gözü önünde sırtı dönükken çevir iki üç yumruk çak hallet. Zorbalıksa zorbalık sende yap zorbalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…