Zorbalık nasıl engellenir?

İnsanlar seni anlamasa da, dalga geçse de, Allah senin kalbine bakar. Senin değerin, başkalarının sana ne dediğiyle değil; Allah’ın seni nasıl gördüğüyle ölçülür.

Ve unutma, Peygamberimiz (s.a.v.) de zamanında alaylara, taşlamalara, iftiralara uğradı. Ama Allah onu sevdi. Sen de şu anda onun gibi bir sabır sınavındasın.

Sen sabret. Ama susmak değil bu; mücadele ederken, kalbinde kin tutmadan sabret.

Gerekirse okulda güvendiğin bir rehber öğretmenle konuş, destek al. Yalnız kalma. Ama ne olursa olsun şunu unutma:

Sen değerlisin. Allah seni seviyor. Sabret, dik dur, dua et. Bu geçecek. Çünkü karanlığın en koyu anı, sabaha en yakın andır.

Duayla ve kalpten selamla.

İnsanlar seni anlamasa da, dalga geçse de, Allah senin kalbine bakar. Senin değerin, başkalarının sana ne dediğiyle değil; Allah'ın seni nasıl gördüğüyle ölçülür.

Ve unutma, peygamberimiz (s. A. V.) De zamanında alaylara, taşlamalara, iftiralara uğradı. Ama Allah onu sevdi. Sen de şu anda onun gibi bir sabır sınavındasın.

Sen sabret. Ama susmak değil bu; mücadele ederken, kalbinde kin tutmadan sabret.

Gerekirse okulda güvendiğin bir rehber öğretmenle konuş, destek al. Yalnız kalma. Ama ne olursa olsun şunu unutma:

Sen değerlisin. Allah seni seviyor. Sabret, dik dur, dua et. Bu geçecek. Çünkü karanlığın en koyu anı, sabaha en yakın andır.

Duayla ve kalpten selamla.

Teşekkür ederim hocam.

Spora başla MMA öğren Kick box öğren, diksiyon olarak kendini geliştir.

Bu fikre kesinlikle katılmıyorum, sırf zorbalık yüzünden kendi kişiliğinden vazgeçmemelisin. Neyi seviyorsan onu yapmaya devam et illaki seni bu yoldan soğutmak isteyenler illaki senin kötü olduğunu söyleyenler olacak ve bu birçok alanda mevcut sadece okullarda da değil. O yüzden bu hayatın gerçeğine alışman gerek, eğer ortada fiziksel bir şey yoksa sözel olarak karşılık vermemeni ve görmezden gelmeni öneririm.

İlk bu olayları yasarken ortaokula gidiyordum belki bir umut kurdum lisede belki olmaz diye ama maalesef ki lisede oldu hem de kaynaştırma öğrenci tarafında rahatsız edildim. Daha sonradan o kız tarafın da zorbalandım ve dalga konusu oldum spora. Ne yapmam gerek?
Bende kaynaştırma öğrencisiyim böyle şeyler yapmıyorum. Ayrıca Mersin berbat bir şehir maalesef.

İlk bu olayları yasarken ortaokula gidiyordum belki bir umut kurdum lisede belki olmaz diye ama maalesef ki lisede oldu hem de kaynaştırma öğrenci tarafında rahatsız edildim. Daha sonradan o kız tarafın da zorbalandım ve dalga konusu oldum spora. Ne yapmam gerek?
Ben senin yerinde olsaydım hepsini adamakıllı ederdim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı