Zorin OS 17 Lite Yüksek CPU Kullanımı

Reqoda

Megapat
Daha fazla  
Merhaba elimde patates olarak nitelendirebileceğim bir bilgisayar var. Windows 7 ile bu bilgisayarı sorunsuzca kullanabiliyordum ancak artık eskidiği için hafif bir Linux dağıtımına geçmek istedim. İnternette birçok kişi 10-15 yıllık bilgisayarlarını bu şekilde sorunsuz kullanabildiklerini belirtmişler. Ben de o yüzden Linux Mint 22 Xfce ve Zorin OS 17 Lite'ı denemek istedim ancak ikisinde de Firefox'ta YouTube'dan video açtığımda izlenmeyecek düzeyde kasmalar yaşamaya başladım ve işlemci kullanımını kontrol ettiğimde işlemci kullanımının 100'e dayandığını gördüm. Sizce sebebi nedir? Teşekkürler.

Sistem bileşenlerim:
  • AMD Athlon 64 X2 5200+
  • 2x2GB 800 MHz DDR2 RAM
  • Ati Radeon X1550
  • ASUS M2N-MX SE Plus Anakart

Merhaba elimde patates olarak nitelendirebileceğim bir bilgisayar var. Windows 7 ile bu bilgisayarı sorunsuzca kullanabiliyordum ancak artık eskidiği için hafif bir Linux dağıtımına geçmek istedim. İnternette birçok kişi 10-15 yıllık bilgisayarlarını bu şekilde sorunsuz kullanabildiklerini belirtmişler. Ben de o yüzden Linux Mint 22 Xfce ve Zorin OS 17 Lite'ı denemek istedim ancak ikisinde de Firefox'ta YouTube'dan video açtığımda izlenmeyecek düzeyde kasmalar yaşamaya başladım ve işlemci kullanımını kontrol ettiğimde işlemci kullanımının 100'e dayandığını gördüm. Sizce sebebi nedir? Teşekkürler.

Sistem bileşenlerim:
  • AMD Athlon 64 X2 5200+
  • 2x2GB 800 MHz DDR2 RAM
  • Ati Radeon X1550
  • ASUS M2N-MX SE Plus Anakart
Çok eski donanımların güncel dağıtımlarda sürücüleri firewarmleri olmadığını duymuştum. GPU'nun sürücüsü yoktur. Görsel kodu CPU ya çözdürüyordur bu da CPU ya %100 yük binmesine yol açıyordur. Eski donanım sürücüsünü kurmayı bul veya eski pc ler için üretilen dağıtmlara yönel.
AntiX favorim.Stabil bulmuyorum ama onun kadar performans veren başka dağıtım görmedim.
Veya Debian ice-wm ile de kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı