Zorin OS çalışmıyor

denizefe12

Femtopat
Daha fazla  
Bu sabah bilgisayarıma USB aracılığıyla ilk defa yeni bir işletim sistemi kurmayı denedim. ISO dosyasını resmi web sitesinden indirip Ventoy aracılığıyla USB'ye attım. Ardından BIOS menüsünden USB'yi seçip Zorin'i denemeye başladım. Her şey istediğim gibiydi ve sistemi yüklemeye karar verdim. Yükleme aşamasında hiçbir sorunla karşılaşmadım. Yüklendikten sonra bana yeniden başlatmamı söyledi. Ve yeniden başlattığımda bilgisayar BIOS menüsünde kalıyor. Bunun nedenini bir türlü bulamadım nerede hata yapmış olabilirim ve çözümü nedir?

Usb diski çıkardınız mı? Bios üzerinden boot sıralamasını kontrol ettiniz mi?
Hocam usb diski çıkarıp yaptım ama boot sıralamasını nasıl düzenleyeceğimi bilmiyorum açıkçası. Bios ekranından hard diski seçip enter dediğimde anlık siyah ekran olup tekrar bios menüsü karşıma çıkıyor.

@denizefe12 bir yerden öğrenemezsiniz maalesef, şansınız var ise kasayı açıp BIOS pilini çıkarıp güç tuşuna bir süre basılı tutup gücü tüketin, daha sonra pili tekrar takıp BIOS'a girmeyi deneyin, aksi halde açmanız için şifreyi hatırlamanız veya koyan kişiye sormanız gerekir.

Anladım, peki şu andan itibaren geriye dönüş ihtimali kalmadı mı eski haline döndürmek için ne yapmam gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…