Zorin OS güncellemede "NVIDIA DKMS-550" de takılı kalıyor

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ilk defa Linux kullanıyorum ve Zorin OS indirdim. Ama software uptader açtığımda burada 3 saat falan bekledi, takılı kaldı. Kapatıp açtım, 110KB güncelleme diyor. Güncelle dedim, yine bu çıktı. Ne yapmalıyım? Ayrıca ekran kartım 920M 550'lik sürücüsü yok. Ekran kartı sürücümü nasıl kurarım?
@xmatugfg
@SerdarT35

Bir sorun daha var. Uygulama mağazasından uygulama da inmiyor. 10 dakika da 200 MB'lık uygulamayı %5 indiriyor (30Mbps). Acaba silip tekrar mi yüklesem Zorin'i, ikisi de çözülür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeniden yazdırıp yapmak daha stabil olur ama kullanımda sorun görmüyorsan gerek duymadan kullanmaya devam edebilirsin.

Şimdi kurulumda NVIDIA sürücüsünü kurmakta sorun yaşadığın için manuel kuralım. Öncesinde depoları güncelleyelim: sudo apt update güncelleme var mı diye bakarsak da güzel olur: sudo apt upgrade

Öncelikle hata vermesine rağmen NVIDIA ile ilgili bir şey kurulduysa hepsini silelim: sudo apt-get purge nvidia* bu şekilde adında NVIDIA geçen tüm paketleri silebiliriz.

Kaldırdığımız paketleri temizleyelim: sudo apt-get autoremove

Yapılandırma dosyasını temizleyelim: sudo rm /etc/X11/xorg.conf

Sistemi yeniden başlatabilirsin. Ardından donanımın için önerilen sürücünün otomatik tespit edilmesi ve kurulması için sudo ubuntu-drivers autoinstall komutunu kullanmalısın. Bu komut GPU'nu algılayacak ve senin için önerilen sürücüyü kuracak.

Ayrıca Linux'ta NVIDIA'nın Wayland desteği kötü durumda. Sürücüyü kurduktan sonra sistemi yeniden başlattığın zaman şifre girme ekranında masaüstü seçimi butonundan "Zorin desktop on Xorg" seçeneğini seçersen daha stabil bir deneyim yaşarsın. Aksi durumda performans sorunların, animasyonların görüntülenmemesi gibi şeyler yaşayabilirsin. Bunların sebebi NVIDIA'nın berbat sürücüleridir. Diğer GPU'larda bunlar yaşanmamaktadır.
NVIDIA hata verdi mi görmedim ama deniyorum birazdan.
Bu arada böyle yazdırmıştım ISO'yu.
IMG_20241108_110807.jpg

Başlat'a bastığında ISO veya DD yansısı şeklinde seçim penceresi gelecek. DD yansısı seçmelisin.
Evet şimdi hatırladım ben burada ISO önerilen diye onu seçmiştim.
Hocam ben tekrar uğraşmak istemiyorum eğer bir sorun olursa yaparım bunu ben sizin dediklerinizi yapayım şimdi. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Evet şimdi hatırladım ben burada ISO önerilen diye onu seçmiştim.
Hocam ben tekrar uğraşmak istemiyorum eğer bir sorun olursa yaparım bunu ben sizin dediklerinizi yapayım şimdi. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
Hata yaşarsan veya sorunsuz şekilde başarılırsa haber verirsiniz hocam.

Hata yaşarsan veya sorunsuz şekilde başarılırsa haber verirsiniz hocam.

BIOS'ta 2 tane Ubuntu boot sekmesi çıktı birini üste aldım Windows Boot Manager ortada bıraktım girdim. Zorin bastim kernel yükleyin dedi.
Sonra tekrar BIOS'a girip diğer Ubuntu'yu en üste aldım Windows'u ortaya aldım girdi bu sefer. Diğer Ubuntu'yu silsem mi? Silersem çalışmazsa DD denerim.

BIOS'ta 2 tane Ubuntu boot sekmesi çıktı birini üste aldım Windows Boot Manager ortada bıraktım girdim. Zorin bastim kernel yükleyin dedi.
Sonra tekrar BIOS'a girip diğer Ubuntu'yu en üste aldım Windows'u ortaya aldım girdi bu sefer. Diğer Ubuntu'yu silsem mi? Silersem çalışmazsa DD denerim.
UEFI sistemler bu şekilde bırakabiliyor işletim sistemi silinse de. Herhangi bir sorun olmaz.

UEFI sistemler bu şekilde bırakabiliyor işletim sistemi silinse de. Herhangi bir sorun olmaz.

Bu konuyu açmadan önce kurduğum Zorin'deki UEFI parçasını sildim bir de BIOS'tan da kaldırmıştım. Neyse sorun olmayacaksa sorun yok.
Şimdi konuya dönersek.
Yapılandırma dosyası için olan kodu yazdım bulunamadı gibi bir şey dedi. Diğer komutlar çalıştı ve bayağı bir şeyler indirdi hepsi done. Kilit sormuyor bana girişte nasıl seçerim onu? Ekran kartın indiğini çalıştığını nasıl anlarım?

Yapılandırma dosyası için olan kodu yazdım bulunamadı gibi bir şey dedi.
Demek ki yokmuş. Sorun yok, olsa da silecektik zaten.

Kilit sormuyor bana girişte nasıl seçerim onu?
Oturumu kapatmayı seç. Şifre girme ekranı gelecek.

Ekran kartın indiğini çalıştığını nasıl anlarım?
Sürücüyü kurduktan sonra yeniden başlattıysan nvidia-smi komutunun çıktısına bakar mısın?

Sürücü ve CUDA sürümü yazmalı. Şöyle bir çıktı almalısın:
1731055762211.png

"NVIDIA SMI has failed because it couldn't communicate with Nvidia driver. Make süre that The latest Nvidia driver is installed and running." (Ekran kartı NVIDIA Geforce 920m)
Olmamış galiba.
Demek ki yokmuş. Sorun yok, olsa da silecektik zaten.

Oturumu kapatmayı seç. Şifre girme ekranı gelecek.

Sürücüyü kurduktan sonra yeniden başlattıysan nvidia-smi komutunun çıktısına bakar mısın?

Sürücü ve CUDA sürümü yazmalı. Şöyle bir çıktı almalısın:
Eki Görüntüle 2347128

"NVIDIA SMI has failed because it couldn't communicate with Nvidia driver. Make süre that The latest Nvidia driver is installed and running." (Ekran kartı NVIDIA Geforce 920m)
Olmamış galiba.
Secure Boot'u kapat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı