Merhaba. Zorin OS kurdum ama anlamsız RAM tüketimi var. Bende Linux Mint kurmak istiyorum nixwriter ile Linux Mint ISO'sunu yazdım fakat USB takınca boot menu açılmıyor. USB'de sorun yok. USB'yi çıkarıp PC'yi başlatabiliyorum Zorin OS içinde de USB görüyor. Hangi programla yazabilirim PC'de Windows yüklü değil?
USB diski 1 defa biçimlendirdikten sonra içerisine sadece ISO dosyalarını atarak Multi-Boot USB kurulum diski hazırlayın! Kullanım Rehberi Linux Sürümünü Buradan İndirin Linux İçin Kullanım Rehberi Programı indirin ve arşivden çıkartın...
USB diski 1 defa biçimlendirdikten sonra içerisine sadece ISO dosyalarını atarak Multi-Boot USB kurulum diski hazırlayın! Kullanım Rehberi Linux Sürümünü Buradan İndirin Linux İçin Kullanım Rehberi Programı indirin ve arşivden çıkartın...
Teşekkür ederim çalıştırdım. Ventoy kur dedim. Tek yapmam gereken ISO'nun içindekileri USB'ye kopyala yapıştır yapmak mı? Bundan sonra ne yapmam gerekiyor?
Teşekkür ederim çalıştırdım. Ventoy kur dedim. Tek yapmam gereken ISO'nun içindekileri USB'ye kopyala yapıştır yapmak mı? Bundan sonra ne yapmam gerekiyor?
Evet. USB'ye Ventoy'u kurduktan sonra içindekiler silinecek. Ardından USB'ye ISO dosyalarını doğrudan atmanız yeterli. USB'den çalıştırınca menü açılacak, istediğiniz ISO'yu menüden seçip hangi işletim sistemini seçtiyseniz kuruluma başlayabilirsiniz. Kurulum tamamlanınca USB'yi çıkartabilirsiniz.
Dediğim şey zaten o. Son kullanıcı için tasarlanmış tüm dağıtımlarda bu tuş olarak eklendi. Linux'u yeni deneyen birisi için kod ile çok karmaşık olabilir.
Dediğim şey zaten o. Son kullanıcı için tasarlanmış tüm dağıtımlarda bu tuş olarak eklendi. Linux'u yeni deneyen birisi için kod ile çok karmaşık olabilir.
Usb çıkarınca açılıyor.
Usb çıkarınca bios boot menu girebiliyorum. Zorin osla ilgili birşey olabilir mi?
Burayı removable seçsem sonra usbyi taksam boot eder mi acaba?