mashiro
Hectopat
- Makaleler
- 4
Hocam işte bunu sevmiyorum. Niye bir şeyi aktifleştirmekle uğraştırıyor? Windows'ta böyle bir saçmalık yok.
Bu geliştiricinin sorunu Linux'un saçmalığı ile alakası yok. Eğer Linux'un geliştirilmesinde "TPM donanımlarını desteklemeyelim." gibi bir karar alınsaydı o konuda haklı olabilirdiniz ama bu geliştiricinin problemi.
Steam'e girince oyunu tak diye indiriyorum bitti gitti.
Linuxtada öyle Steam, hatta daha doğrusu Valve'nin neredeyse tüm yazılımları Linux'ta varsayılan olarak çalışıyor.
Hadi aktifleştirmem gerekiyor sistem niye bana oyunu kurabilmem için bunun uyarısını vermiyor? Kullanıcıya bunun uyarısını vermek zorunda.
Uyumluluk aracı ile çalıştırılan her yazılım sorunsuz çalışmıyor bu sebeple aktifleştirmeniz gerekiyor.
Aslında uyarısı için kontrol edebiliyorsunuz Steam örneği verdiğiniz için protondb mesela.
VLC'nin arayüzü çok kötü hocam.
Diğer oynatıcılara bak ya da vlc temalarına göz at. Celluloid iyi bir arayüze sahip.
Linux maalesef kullanıcı dostu gelmedi. Abi ben Google'a girince o uygulama için for Linux ibaresi yazacak.yok şunu yok bunu kur yok bunu aktif et. Bu be abi? Nerede kullanıcı dostu nerede pratik?
Kullanıcı dostu gelmeyen bir yanı varsa kullandığın özgür olmayan lisanslara sahip yazılımların politikalarını ve antlaşmalarını oku derim.
O şekilde aratmak zorunda değilsiniz zaten geliştirici eşek değilse sitesine ekliyor zaten.