Zorin OS'da Windows uygulamaları çalışır mı?

Biraz geç fark ettim sisteminiz yüksek değilmiş. Dediğim kurulumları yapabilirsiniz Windows'a kıyasla yine daha düşük bir kullanım olacaktır ama çok büyük bir beklenti olmamalı.

OpenSUSE Tumbleweed'i Xfce ile kurmanız daha iyi olur. Yine Windows'a benzer bir deneyim var ama Plasma'nın sunduğu kadar modern değil. Biraz kişiselleştirip daha iyi bir yere getirmeniz gerekebilir.

Son düzenleme:
Evet hiç Linux kullanmadım. Mint hariç.

Deneyimin yok, ne önerisin?
Yabancı forumları vs. bayağı araştırdım, oyun için bu dağıtımların önerildiğini çok gördüm. Tabii bir çok dağıtım var ben bu dördünü anlatacağım.

Linux Mint
Endeavour OS
PopOS
Garuda Linux

Şimdi iyi ve kötü yanlarını yazacağım istediğinizi seçebilirsiniz.

Linux Mint:
  • Artıları: Sizin sisteminize uygun, kolay ve hafif bir dağıtımdır. Ubuntu tabalıdır. Kaynak kullanımı da oldukça az.
  • Eksileri: Arch'a kıyasla sürücü güncellemelerini hızlı alamıyorsunuz.

Endeavour OS:
  • Artıları: Arch tabanlı bir dağıtım. Linux Mint'e kıyasla son sürüm sürücüleri rahatlıkla indirebiliyorsunuz. Kaynak kullanımı da Mint'den daha az. Bana göre oyun için en uygun dağıtımlardan. Oyun oynamanızı sağlayacak bir çok tool da kurulu geliyor.
  • Eksileri: Linux camiasında daha yeni olduğunuz için kurulumu ve kullanımı zor gelebilir.

Pop!_OS:
  • Artıları: Yabancı forumlarda oyun için bu dağıtımın önerildiğini çok gördüm. Mint gibi Ubuntu tabanlı bir dağıtım bu da. Oyun için optimizasyonlu bir dağıtım.
  • Eksileri: GNOME masaüstünden olsa gerek, RAM kullanımı çok fazla. Sizin sisteme kesinlikle önermiyorum. Windows kadar RAM kullanıyor dağıtım, sistemi iyi olanlar uygun olabilir. Ayrıca birisi size Pop!_OS önerirse yüklemeyin, kaynak kullanımı anlattığım şekilde.

Garuda Linux:
  • Artıları: Arch tabanlı bir dağıtımdır ve performans optimizasyonları yapılmıştır. Bu dağıtım da oyun için iyi bir seçenektir fakat;
  • Eksileri: Pop!_OS gibi kaynak tüketimi fazla. Yine sizin sisteme kesinlikle önermiyorum. Ama sistemi iyi olanlar çok övüyor, sistemi iyi olan arkadaşlar şans verebilir.

Eğer kolaylık istiyorsanız Mint, Linux'u yavaş yavaş öğrenmek isterseniz de Endeavour OS öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı