Zorin OS'ta oyunlara girilemiyor

Tr_temhA

Hectopat
Oyunlara giriyorum yükleme ekranında aşırı donuyor ve animasyonda takılı kalıyor. Oynayabildiğim tek oyun Minecraft. Sistemi düşük büyük fark etmiyor her oyunda aynı sorunu yaşıyorum. Laptop Vulkan desteklemiyormuş bundan dolayı sanırım. Tavsiyesi olan var mı?

Peki neye geçmemi öneririsiniz? Windows 10 kullanıyordum ve aşırı kasıyordu. Sonra Linux'a geçtim.
Sistem nedir? Söylerseniz daha kolay öneride bulunabilirim. Windows 10'da bile kasıyorsa hafif bir Linux dağıtımı kullanmanız elbette daha iyidir ancak ekran kartı Vullkan desteklemiyorken Linux'ta oyun oynamak işkencedir.

Sistem nedir? Söylerseniz daha kolay öneride bulunabilirim. Windows 10'da bile kasıyorsa hafif bir Linux dağıtımı kullanmanız elbette daha iyidir ancak ekran kartı vullkan desteklemiyorken Linux'ta oyun oynamak işkencedir.

Vulkan tam olarak nedir ve ne işe yarıyor?
IMG_20240909_175015.jpg
IMG_20240909_175039.jpg

Windows'ta oyunları DirectX ile oynarken nasıl daha performanslı oynuyorsanız Linux'ta da Vulkan ile oynarken performanslı oynarsınız.

Aklımda Q4OS falan vardı ama sistemi gördükten sonra o kadar düşmemek gerektiğini fark ettim. Linux Mint XFCE kurabilirsiniz hocam. Oyun için dediğim gibi yüksek performans beklemeyin.

Windows'ta oyunları DirectX ile oynarken nasıl daha performanslı oynuyorsanız Linux'ta da Vulkan ile oynarken performanslı oynarsınız.
Linux'ta Windows oyunları oynarken WINE ve DXVK kullanıyoruz. DXVK yazılımı DirectX'i Vulkan'a çeviriyor ve bu sayede Linux'ta oynayabilmemizi sağlıyor. Ekran kartınız Vulkan desteklemediği için oyunlarda iyi performans gösteremiyor.

Aklımda Q4OS falan vardı ama sistemi gördükten sonra o kadar düşmemek gerektiğini fark ettim. Linux Mint Xfce kurabilirsiniz hocam. Oyun için dediğim gibi yüksek performans beklemeyin.

Linux'ta Windows oyunları oynarken Wine ve DXVK kullanıyoruz. DXVK yazılımı DirectX'i Vulkan'a çeviriyor ve bu sayede Linux'ta oynayabilmemizi sağlıyor. Ekran kartınız Vulkan desteklemediği için oyunlarda iyi performans gösteremiyor.

İyi performansı her oyunda mı alamam yoksa sistem isteyen oyunlarda mı?

Vulkan isteyen oyunlarda alamazsınız. Steam oyunlarının genelinde yani.

Benim açmaya çalıştığım oyunların hepsi Epic Games'te 😑

Windows 8 nasıl acaba? Onda da mı sorun yaşarım?

Hocam birde oyunları tam ekrana alınca fare imleci kayboluyor neden olur?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı