Zorin OS'ta oyunlara girilemiyor

Benim açmaya çalıştığım oyunların hepsi Epic Games'te 😑

Steam'den çok farklı değil.

Windows 8 nasıl acaba? Onda da mı sorun yaşarım?

Destek süresi sona ermiş işletim sistemlerini kendi iyiliğiniz için kullanmayın.

Hocam bir de oyunları tam ekrana alınca fare imleci kayboluyor neden olur?

Bu Linux'ta mı oluyor? Evet ise gamescope kurup onun ile oyunu açmaya çalışın.

Bence en iyi yapabileceğiniz şey her iki işletim sistemini de kurmak gibi duruyor. O da tabii Linux dağıtımı kullanmak istiyorsanız.

Steam'den çok farklı değil.

Destek süresi sona ermiş işletim sistemlerini kendi iyiliğiniz için kullanmayın.

Bu Linux'ta mı oluyor? Evet ise gamescope kurup onun ile oyunu açmaya çalışın.

Bence en iyi yapabileceğiniz şey her iki işletim sistemini de kurmak gibi duruyor. O da tabii Linux dağıtımı kullanmak istiyorsanız.

Evet hocam Linux'ta oluyor. Her iki işletim sistemini kurmak derken?

Her iki işletim sistemini kurmak derken?

Aynı anda hem Linux ve Windows kurabilirsiniz bilgisayar açılırken size soruluyor hangisini açmak istediğiniz.
Eğer yapacak olursanız ilk Windows 10/11 kurmanız daha kolay olabilir çünkü Linux dağıtımları Windows'un aksine yanına kuracak mısınız diye sorar.

Aynı anda hem Linux ve Windows kurabilirsiniz bilgisayar açılırken size soruluyor hangisini açmak istediğiniz.
Eğer yapacak olursanız ilk Windows 10/11 kurmanız daha kolay olabilir çünkü Linux dağıtımları Windows'un aksine yanına kuracak mısınız diye sorar.

Hocam Linux'a zaten Windows'tan geçtim ve Windows 10 gerçekten kasıyordu.

Hocam Linux'a zaten Windows'tan geçtim ve Windows 10 gerçekten kasıyordu.

Atlas OS gibi çözümleri aradınız mı? @Rona hocam daha iyi bilir.
Sizin donanımınız zaten biliyorsunuz ve deneyimlediniz ama Vulkan desteklemediği için OpenGL ile açıyor ya da açmaya çalışıyor. Gördüğünüz gibi açamıyor ve açsa bile performans kaybı çok fazla olacak. Oyun zaten OpenGL ile çalışıyor ise sorun yaşamıyorsunuz Minecraft gibi.

Şu an yapabileceklerinizi listelemeye çalışayım.
  1. Tamamen Linux'a geçip desteklemeyen oyunları kaybetmek.
  2. Linux'a geçip oyunları OpenGL ile açacak şekilde ayarlayıp düşük performans alarak oynamak.
  3. Dual boot ile oyunları korur iken diğer deneyimleri geliştirmek.
  4. Windows'a dönmek. Bu 4. maddede daha önce dediğim gibi desteği kesilmiş işletim sistemlerini kesinlikle önermiyorum en kötü yukarıda yazdığım gibi atlas OS gibi çözümlere başvurmanız.

Sizin donanımınız zaten biliyorsunuz ve deneyimlediniz ama Vulkan desteklemediği için OpenGL ile açıyor ya da açmaya çalışıyor. Gördüğünüz gibi açamıyor ve açsa bile performans kaybı çok fazla olacak. oyun zaten OpenGL ile çalışıyor ise sorun yaşamıyorsunuz Minecraft gibi.

2. Linux'a geçip oyunları OpenGL ile açacak şekilde ayarlayıp düşük performans alarak oynamak.
  4. Windows'a dönmek. Bu 4. maddede daha önce dediğim gibi desteği kesilmiş işletim sistemlerini kesinlikle önermiyorum en kötü yukarıda yazdığım gibi atlas OS gibi çözümlere başvurmanız.

Atlas OS nedir hocam ilk defa duydum. Linıxun başka dağıtıcısı falan mı?

Sizin donanımınız zaten biliyorsunuz ve deneyimlediniz ama Vulkan desteklemediği için OpenGL ile açıyor ya da açmaya çalışıyor. Gördüğünüz gibi açamıyor ve açsa bile performans kaybı çok fazla olacak. oyun zaten OpenGL ile çalışıyor ise sorun yaşamıyorsunuz Minecraft gibi.

Hocam biraz araştırdım. Atlas güzele benziyor.

Hocam NT Lite vs nasıl?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı