Zorlayıcı YKS programı nasıldır?

823594

Femtopat
Arkadaşlar herkese merhaba, ilk öncelikle şunu belirtmek isterim ki yapacağım şeyi sağlıklı düşünen bir bireyseniz yapmanızı tavsiye etmem. Benim yapmamdaki tek amaç ciddi anlamda başka bir yolumun olmaması yapacağım şeyden kısaca bahsedeyim size hayatımdan 6 haftayı sileceğim ama öyle böyle değil gerçekten sileceğim. Limitlerimin dibini sıyıracağım imkansıza yapacağım.

1-4 saat uyku.

2-2 öğün yemek 20dk*2

3-20dk kişisel ihtiyaçlar [yüzümü yıkama ve tuvalet]

+30dk belki aksar diye fazladan veriyorum[duş falan işte]

4-telefonu kapatılacak ve 6 hafta boyunca kesinlikle kullanılmayacak herhangi bir sebepten dolayı bile kullanmayacağım. Zaten arayan eden yok aracak kimsede yok.

5-tütün ürünü 10.05.2025-22.06.2025 arası kullanmayacağım.

6-evden çıkış yok 6 hafta evde geçireceğim cuma günleri 13.00-14.00 arası harici.

+30 dk mikro uyku olabilir [olmasa daha iyi ]

Yemek işini oruç tutuyormuş gibi kafama kodlayacağım mümkün olduğunca geç yiyeceğim.

7-...[farkı bi oruç 6 hafta ]

Hayatımda 1 kez olsun limitlerimi zorlamak hattta kırmak istiyorum tek bir amacım var 140k ya da 200k sırlama yapmak.

Plan.

05.00-09.00 uyku 09.20 kahvaltı ya da seri kahve içip ders.

09.20-18.40 part1 +9 saat [20dk ihtiyaç falan yemek yemediysen yemek duş falan olabilir ]

18.40-19.00 20dk yemek.

19.00-04.45 part2 +9 saat [45dk yine ihtiyaçlar olabilir, o gün ki kayıp vakit olabilir]

Bu programı sürekli tekrar tekrar yapacağım yaktım devreleri dayı yeter artık.

Üstte belirttiğim kuralların kesinlikle ama kesinlikle dışına çıkılmayacak adeta bir asker gibi davranacağım komutan bu listeyi verdi ve bu listedeki her şeyi yapmam gerekiyor savaştayız ve bu program ülkeyi kurtaracak gibi bir trip işte.

Temmuz ayında buradayım bakalım sonucumuz ne olacak kafayı sıyırmamıza değecek mi herkese Allah emanet Türk'e imkansız de otur ve izle :D
[0 değilim ama ne tatmin edebilecek bir seviyedeyim ne de üzecek bir seviyedeyim ortalama bir yerlerde işte]

Dosya Ekleri

• Zonaro_GatesofConst.jpg
    Zonaro_GatesofConst.jpg
    272,2 KB · Görüntüleme: 21
Arkadaşım son zamanlarda tabii ki çalış, en büyük hakkındır lakin sağlığına zarar verecek şekilde çalışma yapma; zararlı sen çıkarsın. Her gün sabah kalkıp eksik konularını halledersen zaten 45 günde hayli hayli yetiştirirsin konularını. Kendini bu şekilde şartlamana ve sıkmana; özellikle sağlığına zarar verecek kadar stres yapmana gerek yok.

Hed.

Arkadaşlar herkese merhaba, ilk öncelikle şunu belirtmek isterim ki yapacağım şeyi sağlıklı düşünen bir bireyseniz yapmanızı tavsiye etmem. Benim yapmamdaki tek amaç ciddi anlamda başka bir yolumun olmaması yapacağım şeyden kısaca bahsedeyim size hayatımdan 6 haftayı sileceğim ama öyle böyle değil gerçekten sileceğim. Limitlerimin dibini sıyıracağım imkansıza yapacağım.

1-4 saat uyku.

2-2 öğün yemek 20dk*2

4-telefonu kapatılacak ve 6 hafta boyunca kesinlikle kullanılmayacak herhangi bir sebepten dolayı bile kullanmayacağım. Zaten arayan eden yok aracak kimsede yok.

6-evden çıkış yok 6 hafta evde geçireceğim cuma günleri 13.00-14.00 arası harici.

Yemek işini oruç tutuyormuş gibi kafama kodlayacağım mümkün olduğunca geç yiyeceğim.

Hayatımda 1 kez olsun limitlerimi zorlamak hattta kırmak istiyorum tek bir amacım var 140k ya da 200k sırlama yapmak.

Plan.

09.20-18.40 part1 +9 saat [20dk ihtiyaç falan yemek yemediysen yemek duş falan olabilir ]

18.40-19.00 20dk yemek.

19.00-04.45 part2 +9 saat [45dk yine ihtiyaçlar olabilir, o gün ki kayıp vakit olabilir]

Üstte belirttiğim kuralların kesinlikle ama kesinlikle dışına çıkılmayacak adeta bir asker gibi davranacağım komutan bu listeyi verdi ve bu listedeki her şeyi yapmam gerekiyor savaştayız ve bu program ülkeyi kurtaracak gibi bir trip işte.

Temmuz ayında buradayım bakalım sonucumuz ne olacak kafayı sıyırmamıza değecek mi herkese Allah emanet Türk'e imkansız de otur ve izle :D
[0 değilim ama ne tatmin edebilecek bir seviyedeyim ne de üzecek bir seviyedeyim ortalama bir yerlerde işte]

Hedefinizi nedir?

Öncelikle fiziksel yapını bilmiyorum belki dayanabilirsin çünkü buna dayanabilen insanlar olabiliyor fakat 4 saat uyku ile çalıştığın şeylerde boşa gidebilir en azından 6 buçuk 7 saat civarı uykuya ayır çalışmalarını bunun etrafında şekillendir.

1- 4 saat uyku az. İlk hafta için sorun olmasa da uzun vadede mantıksız. Az uyudugun zaman sağlık sorunuyla karsilasmasan bile ders verimin düşer, boşu bosuna az uyumuş olursun. Ayrıca 05:00 - 09:00 arasında uyumak yerine gece uyumayı tercih ederim.

2- Günde 2-3 öğün ideal zaten. Bazı kişiler yemek yerken 30 dk falan harcıyor. Ben zaman kaybı olarak görüyorum. En fazla 15-20 dakikada yer kalkarsın. Ne olacak? Ayrıca 2 öğün yiyecegim diye yüksek kalorili beslenirseniz bir işe yaramaz.

3- Dışarı çıkıp hava almak güzeldir. Bir kitap alın ve parkta oturup okuyun. Eve hapsolmayin.

Daha önce başka bir konuda söylemiştim. Ben böyle sınırlarını zorlayan kişileri çok takdir ederim ve saygı duyarım. Sonuçları paylaşın.

Bu arada aile evinde misiniz? Arkadaşınız falan yok mu? Telefonu nasıl kullanmayacaksiniz?

Bu kadar makro hesap yapmayı mantıklı bulmuyorum evdeki hesap çarşıya uymaz genelde. Ayrıca bunaldığında- kafan başka bir yerde iken-uykun varken fazladan 5 saat çalışsan ne fayda sağlayacak ki.

Tavsiyem: Uykuyu minimum 6-8 saat yap. Gün 24 saat geriye 16-18 saat kalır. Yemeklerini ders tekrarı izlerken vs yersin. Veya 10dk da yiyebilirsin. Tütün ürünlerini komple bırakmanı tavsiye ederim ancak bu kadar stres ve yoğun tempolu 6 hafta içinde sınavdan çok bunu aklından çıkartamayabilirsin az da olsa tüketmek 6 hafta için daha verimli olabilir. Aç kalırsan yine çok verimli olacağını düşünmüyorum açken halsiz ve isteksiz olacaksın yine. Ben yine 3 öğün yeme taraftarıyım 2*20dk yerine 3*15dk bile yapabilirsin. Ara öğün olarak da çerez vs tüketirsin.

Ayrıca sağlığından önemli değil. Umarım başarılı olursun.

1-4 saat uyku.

2-2 öğün yemek 20dk*2

Plan.

18.40-19.00 20dk yemek.

Süper bir program. Benzer programı ben de uyguluyorum. Ek olarak kronometre tutup ders çalışma süreni kaydet derim.

1) Sınav sağlığından önemli değil.
2) Verim almayacaksan 36 saat bile çalışsan anlamı yok. Ana hedef verimli çalışmak olmalı.
40 gün çalışmayla sağlık bozulmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı