Zorunlu askerlik kaldırılmalı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atalarımızın zamanıyla bu zaman bir değil. Onlar zamanında savaşta askerler önemliyken şu anda teknoloji önemli. Sen okuyup ülkene katkı yapan bir mühendis, doktor olduğun zaman atalarına karşı vazifeni her türlü yapıyorsun zaten.

6 ay boyunca amelelik yapmak, atalarımızın hiçbir işine yaramayacak.
 
Ülkemizin konumu gereği harbe hazır asker bulunması gerekiyor askerlik yapmak istemeyenler bence yarım adamdır.
Yarım beyinliler gün yüzüne çıkmaya başladı.
Senin bedelli yapman kimsenin umurunda değil. Sadece iki yüzlü olma. Kendin için istemediğini başkası için de istemeyeceksin. Askerlik, Avrupa Birliği ülkelerinde sadece Türkiye'de zorunludur.

Biz Avrupa Birliği'ne üye oldukta benmi bilmiyorum?
 
Son düzenleme:
Tartışmaya bile değmeyecek insanların yorumuna sadece üzülüyorum.
Benimle bu konu tartışmanız için ilk önce vatanı, milleti ve Türklüğünüzün özünüzü öğrenmeniz gerekli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçek manasında olmadığı için profesyonel ordu yapılanması gerektiği için kaldırılması mantıklı olur.
 
Tartışmaya bile değmeyecek insanların yorumuna sadece üzülüyorum.
Benimle bu konu tartışmanız için ilk önce vatanı, milleti ve Türklüğünüzün özünüzü öğrenmeniz gerekli.
Türklük ile zorunluğu askerliği nasıl bağdaştırdınız? Savaştan kaçmıyor kimse. Gereksiz yere insanların hayatlarından 6 ay çalınıp, bu süre zarfında hiçbir işe yaramadan boş boş oturup devletin parasını yemeye karşı çıkılıyor. Bu kadar Türklük özlük diyorsanız kalkın gidin sözleşmeli er olarak. Sizi tutan bir şey yok.
 
Askerlik için şöyle bir düzenleme yapılması kesinlikle şart. Mesela polis, bekçi, zabıta alımlarında boy, kilo, gözlük vs bazı kriterler var ve bu kriterleri taşımayanlar değerlendirmeye dahi alınmıyor. Bir adam polis, bekçi, zabıta olmak için gerekli fiziksel özelliklere sahip değilse zorunlu askerliktende muaf tutulmalı. ( Kilo sınırı olduğunu biliyorum ama çok yüksek o sınır ) Ben askerlikten muafım aort yetmezliği olduğu için.
 
Tartışmaya bile değmeyecek insanların yorumuna sadece üzülüyorum.
Benimle bu konu tartışmanız için ilk önce vatanı, milleti ve Türklüğünüzün özünüzü öğrenmeniz gerekli.
Karşı bir argümanı olmayan insanlar genelde tartışmadan kaçmak için bahane üretirler. Zorunlu askerlik yapan "Türk" oluyor da yapmayan olmuyor mu? En başta kullandığım "kendini milliyetçi sanan" kısmına çok güzel parmak basmışsınız.

Zorunlu askerlikle vatan sevginin bir alakası yok. "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır!" demiş Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK. Her şey askerlikle olsaydı şu anda Afganistan'dan farkımız kalmazdı. O teknolojiyi üretmek, ülke için hizmet de bulunmak, 6 ay boyunca temizlik yapıp patates soymaktan bin kat daha faydalıdır merak etme.

Seninle bu konuyu tartışmamız için önce senin "askerliğin bir vatan görevi" olmadığını öğrenmen lazım. Askerlik, profesyonel bir iştir. Bu kadar basit ve net olan bir şeyi milliyetçiliğe vurmaya gerek yok. Topyekun bir savaş olursa sen de silah tutarsın ben de. Fakat ben 6 ay boyunca temizlik yapıp patates soymaktansa okuluma bakıp mühendis olmayı düşünüyorum. Hayatımın 6 ayını gereksiz bir şeyle harcamaktansa ülkem için teknoloji üretmeye çalışırım.
 
Tartışmaya bile değmeyecek insanların yorumuna sadece üzülüyorum.
Benimle bu konu tartışmanız için ilk önce vatanı, milleti ve Türklüğünüzün özünüzü öğrenmeniz gerekli.
Seni 3 gün İdlib'e bıraksam, 4.gün Shell shock travması geçireceğinden adım kadar eminim. O yüzden safi rüzgâr gibi klavyeden esmeyi bırak. Bu kadar çok Türkçü ve milliyetçiysen, klavye başından "sawaş türjlerin dügünüdür moruq" yazan çakma milliyetçilerden değilsen, sosyal forumda eseceğine, git sözleşmeli er veya uzman erbaş olarak başvuru yap, aktif sahada görev al, o zaman konuş.

3/10'luk delikanlılar sizi.
 
Son düzenleme:
Herkes her işi yapamaz. Askerlik yeteneği % 10 olan ama ileride çok iyi bir mühendis, bilim adamı, doktor olabilecek bir adamı durduk yere kaybedebilirsin. Askerde sadece savaşta ölünmüyor. Tamamen profesyonelliğe geçilmesi şart. Zorunlu askeri eğitim vermek isteyebilir devlet her vatandaşına ama o da 6 ay mı olmalı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Askerlik için baya düşünüyorum. 14 yaşındayım ama şimdiden çok çok düşündüm bu konu hakkında. Ben askerlik yapabilecek biri değilim. Ailem bile şimdiden sen asker de ne yapacaksın kim bilir diyip gülüyorlar. Bedelli askerlik yapmak istiyorum ama onun için de para lazım. Şimdiden düşününce kalp atışlarım hızlanıyor. Çok korkunç birşey geliyor. Hiç gitmek istemiyorum. 6 Ay ailemden uzak bilmediğim bir yerde olucağım. Eğer uzak bir yer denk gelirse ben iyicene pert zaten. Ne yapacağım bilmiyorum. Çok beceriksiz çok sakar biriyim. Gidersem askere çok dayak yerim büyük ihtimalle.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…