Zorunlu ikinci yabancı dil dersini almama hakkımız var mı?

Az önce din dersi zorunlu değil diyordun sonradan yeni bir terim ürettin galiba.



Ben Almanca öğrenmeyi tercih etmedim. Bunu yaparken ve beni zorunlu tutarken bana sormadılar. Ayrıca temelinde hocanın zorlaması yatıyor. İleride de kendimin öğrenebileceğini düşünüyorum. Öyle temel ve çok önemli bir derste değil.

Ayrıca konuya yardımcı olmak dışında sabahtan beri yanlış bilgi verip duruyorsun. Rica ediyorum, bildiğin bir şey varsa söyle yoksa konuyu kirletmekten başka bir işe yaramıyorsun.
11. sınıfa kadar ne öğreneceğini tercih etmiyorsun zaten. Hoca dersi anlatmakla yükümlü, bu zorlamak mı oluyor? Yanlış bilgi verdiğimi düşünüyorsan yarın ilk işin müdür yardımcısına gidip "Hocam ben Almanca almak istemiyorum, ben seçmedim." demek olsun.
 
Dediklerinizi zaten biliyorum. Fakat ileride işime yarayacağını, yarasa bile zorunlu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bundan muaf olmak için bir yol var mı diye soruyorum. Siz ise "paşa paşa gideceksiniz" diyorsunuz.
[/QUOTE]

Birincisi paşa paşa gidiceksin diyen ben değilim ikincisi maalesef her şey istediğimiz gibi olmuyor. İş düşünmeye kaldıktan sonra sabah kadar oturulur eğitimdeki yanlışlar düşünülür. Yani anlayacağınız boşa zamanınızı harcıyorsunuz tek çaresi Almanca işlemeyen meslek liseleri.
 
Açık lisede ikinci yabancı dil yok. Çeşitli meslek liselerinde de olmadığını düşünüyorum.

Şu hayatta sana 1 seçenek sunulup sen seçtin diye çok denilecek. Bunu öğrenecek yaşı çoktan geçmişsin ama öğrenememişsin.

Paşa paşa gideceksin diye kimsenin demediğini bile fark edemiyorsunuz. Yazık. Size o düşmesinden çok korktuğunuz ortalamanızla başarılar. Üniversite sınavından sonra sonucunuzu paylaşıp etiketlerseniz gülmemi sağlamış olursunuz, minnettar olurum.
 
Yanlış bilgi verdiğimi düşünüyorsan yarın ilk işin müdür yardımcısına gidip "Hocam ben Almanca almak istemiyorum, ben seçmedim." demek olsun.

Hayır o anlamda değil. Din zorunlu ders ondan bahsettim. Başta siz zorunlu değil deyip sonradan değiştirmiştiniz.

11. sınıfa kadar ne öğreneceğini tercih etmiyorsun zaten. Hoca dersi anlatmakla yükümlü, bu zorlamak mı oluyor?

Son 1 haftaya kadar konuları vermiyor. Ayrıca gereksiz zorlamayı açmak istemiyorum.
 
Maalesef muaf olamazsınız, ek olarak @Vavien. haklı. Anadolu liselerinde o dersin zorunlu olduğunu bilerek oraya gittiniz ve din dersinden muaf olabilmenin şartı gayri müslim öğrenci olmaktır.
 
@ItsAllGoodman o liseye gidince o dersle karşılaşacağını o da biliyordu, bilmeme şansı yok. Ek olarak hocalar sınav sorularını vermiyor mu zaten?
İkinci yabancı dil hocaları genelde hoşgörülü olur. Cümle kurmayı veya 50 tane kelimenin anlamını bilmeden Fransızca ve Arapçadan geçmiş biri olarak konuşuyorum.
 
Doğruları konuşuyor.

Doğruları 2-3 yıl sonra gireceğim sınav hakkında yorum yaparak ve alaycı bir şekilde mi konuşuyor?

İşlediğin yerden çıkar sınav soruları. Konuları son 1 hafta kala açıklamak ne oluyor?

İşlemediğimiz yerden 15 sayfa vardı geçen sınavda ama sen bilirsin.
İkinci yabancı dil hocaları genelde hoşgörülü olur. Cümle kurmayı veya 50 tane kelimenin anlamını bilmeden Fransızca ve arapçadan geçmiş biri olarak konuşuyorum.

Bizimki değil işte.
 

Geri
Yukarı