Zorunlu temel ihtiyaçlar neler?

Ozzcan

Decapat
Katılım
18 Aralık 2020
Mesajlar
278
Merhaba. Biliyorsunuz ki yeni yasaklar geldi. Bu yasaklar doğrultusunda süpermarketlerden sadece su alabileceğiz galiba(!). Zorunlu temel ihtiyaçlar neler? Galiba herkesin aklındaki soru bu. Tamam güzel bir şey aslında küçük esnaf da kazansın. Ancak süpermarkette 50 liraya alınan bir şeyi esnaf 100 liraya satıyor. En basit örnek mouse gösterilebilir. Ayrıca kırtasiye için de bu durum geçerli. Bir de artık cips, çikolata gibi abur cuburları bir daha göremeyeceğiz mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

Haber;
 
Herkes için geçerli olsa bir söz söylemeyeceğim de yine birileri, kendi etki alanına ve toplum içerisindeki sözde statüsüne güvenip bireysel inisiyatiflerini gözederek çifte standart yoluna gidecektir; canımı sıkan nokta bu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle sıkıcı bir ortamda cips ve kola bile zorunlu ihtiyaç sayılır. Kafalarına göre atıp tutuyorlar işte. Saçma sapan kurallar...
 
Pandeminin başından beri diyoruz bu tip ürünleri yasaklayın diye. Daha yeni akıllarına geldi.
Küçük esnaf zaten iş yapamıyor. Süpermarket zincirleri ayakkabı satar mı? Kıyafet, bahçe kırtasiye ürünleri satar mı?
Bırakalım da şu işi; bu ürünleri satan işletmeler yapsın.

En basit örnek mouse gösterilebilir.

Haber;

Alacağın bilgisayar malzemesini internet üzerinden alabilirsin. Zaten daha ucuza internette satılıyor. Böyle bir ürünün satış yeri zaten internet mecrasıdır.

Şu taraflı gazeteleri okuyup okuyup buraya atmayın. Sonra herkes saçmalıyor böyle.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı