Zorunlu yaz stajı okul sonu istenilen zaman yapılabilir mi?

Yer
Bursa
Alttan hiç dersim yok. Staj yeri bulmakta zorlanıyorum. Stajımı verirsem mezun olacağım fakat bulamıyorum. Staj yapma konusunda yasal bir süre kısıtlaması var mıdır? Üniversiteye mail attım ama dönüş yapılmadı henüz. Yazın yapamazsam sonbahara falan kalabilir mi?

Alttan hiç dersim yok. Staj yeri bulmakta zorlanıyorum. Stajımı verirsem mezun olacağım fakat bulamıyorum. Staj yapma konusunda yasal bir süre kısıtlaması var mıdır? Üniversiteye mail attım ama dönüş yapılmadı henüz. Yazın yapamazsam sonbahara falan kalabilir mi?
Staj başlama tarihinden 1 ay önce gerekli belgeleri okula vermen gerek. Bulamadiysan seneye tekrar kayıt yaptırıp üniversiteye ilk dönem stajını yapabilirsin. Ege üniversitesi için böyle. Öğrenci işlerini arayıp üniversitenin bilgilerini alabilirsin. Mesaj mail değil dirket ara. Yoksa zor cevap alırsın. Hatta öğrenci işlerine git yüzyüze görüş

O değişiyor bazı üniversiteler sadece belirtilen zamanlarda stajları kabul ediyor. Bazıları serbest bırakabiliyor.
Ben zorunlu stajımı güz dönemi içinde bir firmada yaparak tamamlamıştım. Öğrenci işlerindeki personel "Güz döneminde dersin yoksa stajını yap onaylat gel hallederiz demişti" Yapıp tamamladım mezun oldum.

Eğer mezuniyet için sadece staja kaldıysan okulda yardımcı olurlar. Öğrenci işleri ve staj komisyonundan bir memurla görüşmen gerekiyor. (Yani hocalarında hangisi komisyondaysa onun ile)

Yasal süre ön lisansta 4 yıl, lisansta 7 yıl diye biliyorum.

Okulunuzun duyurularını inceleyin hocam orada gerekli bilgiler yazar. Genelde okulun belli tarihleri olur o aralıklarda yaparsınız. Yaz stajı yazın olur. Bu sene artık geç kalmışsınız seneye son şansınız.

O değişiyor bazı üniversiteler sadece belirtilen zamanlarda stajları kabul ediyor. Bazıları serbest bırakabiliyor.
Ben zorunlu stajımı güz dönemi içinde bir firmada yaparak tamamlamıştım. Öğrenci işlerindeki personel "Güz döneminde dersin yoksa stajını yap onaylat gel hallederiz demişti" Yapıp tamamladım mezun oldum.
Peki stajını okurken mi yapmıştın? Yoksa okul bitince sadece stajını bırakıp güz dönemine mi bırakmıştın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı