Zotac 1060 mı, MSI 1060 Gaming X mi?

BNQQ99

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Ünivesite sınavının bitmesinin ardından 1 adet GPU ve 1 adet 2K 144 Hz monitör alacağım, 2 hafta önce Asus R7 265 OC Edition ekran kartım nedenini anlayamadığım bir şekilde görüntü vermiyor. 2.5 yıl oldu alalı sanırım değiştirme vakti geldi. Bu sefer alıcağım ekran kartının 3-4 yıl en az götürmesini istiyorum bir yanda Zotac bir yanda MSI. Zotac 5 yıl garanti veriyor ve bu benim içimi rahatlatıyor lakin MSI'dan da biraz korkuyorum ya yanar yada bir arıza çıkar diye (Internet kafeci bir abimiz 30 MSI ekran kartından 16-17 tanesinin yandığını söylemişti). Sizce aralarında çok fark var mıdır ya da MSI'a güvenmeli miyim?
MSI 1060 6GB GAMING X
ZOTAC 1060 6GB AMP! Edition

i3 4160
8 GB DDR3 RAM
120 GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ihtimal duymuşsunuzdur. GTX 10XX alırken marka seçiminde daha ucuz olana gitmek genelde verim kaybı vermez. En azından benim görüşümce zaten bu seviyeye geldiysek neredeyse hiçbir marka çürük mal vermeyecektir. Zotac daha ucuzsa tercih edilebilir. Ayrıca yanılmıyorsam Zotac piyasadaki diğer modellerin birçoğundan daha yüksek değerler sağlıyor. MSI konusunda yanan kartlar eski tip ekran kartı olmadığından eminseniz tercih edilebilir. Bana pek de mantıklı gözükmedi, ama hiç MSI deneyimlemedim. Ancak başka bir nokta da, Zotac garantisi hakkında pek de bilgim yok. Yani erişilebilirlik olarak, benim gibi birisi eli kolu bağlı kalır. Ayrıca yazılım için de MSI tercih edilebilir, ama ben bu durumda kendi durumumu göz önüne almadan biraz körleme Zotac seçerdim.

Son düzenleme:
MSI tabi daha kaliteli bileşenler. İşlemciyi i7 yapmalısın. İ5 te olur ama ucu ucuna yeter.
Kardeşim ne diyorsun? Belki işlemcisi bir miktar darboğaz yapabilir fakat güçlü bir pentium işlemci bile yeterli gelebilir biz işlemcileri İ3 İ5 İ7 diye sıralamıyoruz.

GTX 1060 için Full HD yeterli olacaktır. 2K için o işlemcinin yeterli olacağını sanmıyorum. Full HD monitor alıp yanına 8GB RAM takviyesi yapabilirsin.

GTX 1060 için Full HD yeterli olacaktır. 2K için o işlemcinin yeterli olacağını sanmıyorum. Full HD monitor alıp yanına 8GB RAM takviyesi yapabilirsin.
Arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum? Çözünürlük arttıkça zaten işlemciye binen yük azalmıyor mu?

Daha çok kare işleniyor, yani en azından ben buna yoruyorum. Bu yüzden de binen yük artıyor.
O karelerin işlenmesinden zaten ekran kartı sorumlu değil mi? O yüzden ekran kartındaki yük artıyor diye biliyorum.

MSI soğutma konusunda çok başarılı. Bilgisayarı açıp örneğin beş saat altı saat oyunlardan çıkmıyosan MSI öneririm ama bir saat oynayıp çıkıyosan oyundan bütçene uygun olanı alabilirsin. Tabi kendi içinde bir çok modeli var 1060' ın bunlarıda iyi araştır son bir karar verdikten sonra al.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı