Zotac 3050 6499TL

Render konusunda AMD çok geride. Hatta @494722 GTX 980 ile bile RX 6600 XT'den çok daha iyi render aldığını söylüyordu. Ancak oyun tarafında da RX 6600'ün 3050'e ezici bir üstünlüğü var.

3050 herhangi bir yere oturtulamayan bir kart. Performans olarak 6600'e kıyasla bu kadar geride olup güç tüketimi nasıl yüksek olabiliyor garip. Son zamanlarda watt başına performansta bu kadar kötü bir kart görmemiştim. Tek RDNA2 karşısında değil diğer Ampere mimarili kartlara kıyasla da böyle.

Hangi uygulamalar? 6500 XT'nin codec eksikliğini söylüyorsan bu o kartın çöplüğünden geliyor. Farklı uygulamalar varsa not alalım da en azından soran kişilere bilgilendirme olur.
Octane redshift v-ray (eski sürümleri çalışıyordu çat patta artık v-ray de yok).

Octane redshift v-ray (eski sürümleri çalışıyordu çat patta artık v-ray de yok).

Yine render programı anladım. Render için isteyenlere çamurdan olsun NVIDIA olsun diye öneriyorum. 6600 XT vs. 3060, 6700 XT vs. 3060 Ti, RX 6800 vs. 3070/Ti kıyaslarında render isteyen için kolay bir tercih oluyor da 3050 vs. 6600 biraz dengesiz. Adam hem render hem oyun oynayacağım diyor oyun performansı arası uçurum. İkilemde bırakıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı