Zotac GTX 1060 3GB Mini Alınır mı ?

1060 3 GB ve 6 GB arasında tek VRAM farkı yok. Cuda çekirdeği, frekans hızı da gelişmiş.

Tamam işte adam parasına göre, 3-5 FPS aşağıda performans alacakken sen ona 25-30 FPS düşük performans almasın öneriyorsun saçma olan burası değil mi?

Bu şuna benziyor 4k oynamak varken o alınır mı? O zaman biraz daha para biriktirsin, 1080 ti alsın demek gerekir o mantığa göre.

Ona lafım yok, ben 3 ve 6 GB olanları kıyasladım. 1060, 1 yıl idare eder, sonra hala güçlü olacak elbet. Ama tartışma mantığı yok. Alacak kişi GT 1030 da alsa kendi parası, 1060 da alsa. Ben, sadece fikrimi söyledim. Son kararı o verecek.

Hayır VRAM'e göre kıyaslamak saçma, ha çekirdek falan performasını söyleseydin, 3 ile 5 FPS düşük alırsın seçim senin deseydin olabilirdi bence.

Ayrıca 500 TL farka bana göre değmesi imkansız. Paranı kaptırma, o kadar fark için.

O 500 TL dursa, bir 500 TL daha biriktirse, 1060 3GB SLI yapsa daha mantıklı. İlerde.

Son düzenleme:
GTX 1060'ta SLI desteği yok. Konuya cevap verecek olursam da o model biraz kafa ütüleyebilir. Geniş ve hava akımı iyi bir kasanız varsa sorun olmaz ama aksi halde biraz sesli çalışır.

Onu bilmiyordum, bu Nvidia da iyice cıvıtmış.

Tek fanlıdan şühesi varsa, bende HB sitesinde indirim çıkıyor size de çıkıyorsa bakabilirsiniz en uygunu bu.
Gigabyte WINDFORCE Nvidia GeForce GTX 1060 3GB OC 192Bit Fiyatı

Ayrıca bu da var. İndirimli.

Asus DUAL Nvidia GeForce GTX 1060 3GB OC 192Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı

Gittikçe ucuzu bulunuyor. Bu indirimsiz ama daha ucuz.
Gigabyte WINDFORCE Nvidia GeForce GTX 1060 3GB OC 192Bit Fiyatı

Benim gözümde 3 GB olan versiyon için sınır 1.000 TL'dir, daha üstü verilmez diye düşünüyorum. Yine 6 GB için de 1300-1400 TL en fazla verilir. Hem kartlar daha fazlasını hak etmiyor hem de medencilik furyası bitmesine rağmen firmalar pahalı fiyatlardan satmaya devam ediyorlar. Kurla da alakası var ama geçtiğimiz hafta içerisinde birçok yabancı forumda da fiyatlardan şikayet ediyorlardı. Yani genelde bir şişkinlik var fiyatlarda.

Seçim yapmak zor hakikaten, inno diye bir marka 1364 TL 6GB. Gigabyte ASUS, 1200 civarlarında ama 3 GB. Ben olsam bütçe derdim yoksa, 6 GB iyi marka alırdım. Ama bütçe derdim varsa da zaten, en ucuz 3 GB alırdım her halde. Ha iyi marka olsun fazla para vermeyeyim diyorsan, ASUS 3 GB al geç derim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı