Çözüldü Zotac GTX 680 oyunlarda crash sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mertsaytas

Hectopat
Daha fazla  
İlk öncelikle merhaba.

Önceden kullanmış olduğum MSI GTX 560 Ti Hawk Edition kartım arızalandığı için bu Kart'a yani Zotac GTX 680'e geçmek zorunda kaldım. Lakin CS:GO, Rainbow Six Siege, GTA V vb. oyunlar ve bir çoğu önceki kartımda açılırken şu anki kartımda hiçbiri açılmıyor. Hatta açılırsa bile birkaç saniye sonra oyunlar crash veriyor.

Driverları desteklediği en son sürüme bile güncelledim, yeri geldi eski driverları da kullandım. Lakin sorunun kaynağını bir türlü bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sistem detayları;

• CPU: i5 4670 - 3.40GHz.
  • Anakart: Gigabyte GA H81M S2PV.
  • RAM: DDR3 12 GB 1600MHz (Corsair + HyperX)
  • Ekran kartı: Zotac GTX 680.
  • PSU: 650W +80 Plus Bronze (Gamepower)
Ekran kartı detayları;

Screenshot_18.png
Screenshot_19.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Raporunda D3D ''hatası'' gözüküyor;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki çözümü dener misin ?

Denedim ve sonuçlar;

Oyunlar açılıyor fakat ya açılırken ya da oynanış sırasında donuyor ve bilgisayara erişim sağlayamıyorum, Görev yöneticisini başlatamıyorum. Mecburen PC'ye Restart atıyorum.
Edit: League of Legends'da hiçbir sorun yok tam performanslı bir şekilde oynayabiliyorum. Sanırım ekran kartının daha fazla kullanıldığı oyunlar sorun yaratıyor. Fakat Half Life 2 bile sorun yaşatabiliyor, sorunu araştırmaya devam ediyorum.
Edit: CS:GO da kartı, afterburner ile takip edebilme gibi bir şansım oldu. Sıcaklık maksimum 86 dereceye çıktı ve bazı oyunlarda oyun içerisinde göremesemde Log olarak kaydetmesini sağladım. Umarım bu bilgiler birazda olsa bu konuyu aydınlatmada yardımcı olur. Log bilgileri burada; t.ly/pEZ0E
Denedim ve sonuçlar;

Oyunlar açılıyor fakat ya açılırken ya da oynanış sırasında donuyor ve bilgisayara erişim sağlayamıyorum, Görev yöneticisini başlatamıyorum. Mecburen PC'ye Restart atıyorum.
Edit: League of Legends'da hiçbir sorun yok tam performanslı bir şekilde oynayabiliyorum. Sanırım ekran kartının daha fazla kullanıldığı oyunlar sorun yaratıyor. Fakat Half Life 2 bile sorun yaşatabiliyor, sorunu araştırmaya devam ediyorum.
Edit: CS:GO da kartı, afterburner ile takip edebilme gibi bir şansım oldu. Sıcaklık maksimum 86 dereceye çıktı ve bazı oyunlarda oyun içerisinde göremesemde Log olarak kaydetmesini sağladım. Umarım bu bilgiler birazda olsa bu konuyu aydınlatmada yardımcı olur. Log bilgileri burada; t.ly/pEZ0E
Sorunun sıcaklık olduğunu düşünüp tekrar denedim hatta termal macununu bile yeniledim fakat ne yazık ki herhangi bir randıman alamadım.

Araştırmaya ve denemeye devam ediyorum...
Birkaç ay önce sorunu çözdüm ve tam olarak anlatıyorum. Kartın üzerinde nitekim devresel sorunlar olduğundan detaylı bakım ve tamirden geçti. Şuan hiçbir sorun yok ve rahatlıkla çalışıyor.

Sorun çözüldü.
Ne yazık ki herhangi bir rapor oluşturmuyor. Oyunlarda belirli bir noktadan sonra ya oyun kendi kapanıyor ya da oyun bir süre sonra takılmaya başlıyor.

GTA V, Safe Mode ile açabilmeyi başardım 10dklık oynanışta maksimum 51 dereceye ulaştı.

"Vsync: Half" seçeneğinde ise maksimum 49 dereceye ulaştı ve genel olarak bu civarda idi.

Ne yazık ki sorun devam ediyor. Sadece bir kaç oyunda 5dk kadar oynamaya devam edebildim.
Dead by Daylight'da rapor alabilme gibi bir fırsatım oldu. Umarım faydası olur;
Tuhaftır ki bazı oyunlarda durum çok daha farklı.
Sorun yaşamadığım oyunlar;

-Minecraft
-Euro Truck Simulator 2
-PUBG Lite
-Insurgency
-Payday 2
-Uno
-Furi

Dosya Ekleri

• Screenshot_20.png
    Screenshot_20.png
    9,9 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Ekran kartı basit oyunlarda sıkıntı çıkarmıyor, sanırım kartta sorun yok. Sorun daha çok yazılımsal gibi. Crash veren oyunlar ile vermeyenler aynı disk üzerinde mi ? Çare format gibi gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı