Çözüldü Zotac RTX 2060 fanları aynı devirde çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Forenzyy

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar Zotac RTX 2060 6 GB ekran kartına sahibim.
İşlemcim R5 2600 ve RDR 2'de yüksek ayarlarda 60 FPS kadar alıyorum.
Ama ekran kartımın tek fanı doğru çalışmıyor, diğerine nazaran yavaş ve sesli çalışıyor.
Diğer fan ise ekran kartı oyunda 85 dereceye ulaştığında hızlanıyor ama bazen o hızı kesiyor ve oyun aniden 10 FPS oluyor.
Ve o hız hiç geri gelmiyor, derece gittikçe yükseliyor.
MSI Afterburner'dan fan hızını arttırabiliyorum, fakat fan kendini yavaşlatınca ve oyun performansı çökünce fan hızını artırsanız da fanlar hızlanmıyor.
Sorun nedir? BIOS ile alakalı olabilir mi? BIOS sürümüm 2018 USB bellek yok diye güncelleyemiyorum, bir arkadaşta bu sorunu yaşamış BIOS ile alakalı çıkmış sorun.
Şu anda boştaki hali böyle ama fan hızıyla oynayamıyorum. Oyunlarda derece 90'a çıktı bugün.

Oyuna ilk girdiğim esnada 85 derece, 65 FPS alıyordum.
5 dakika falan geçti, fanlar şu an aşırı sessiz, hava üflemiyor ama dönüyor.
Durum: 5 FPS 88 derece.

.

Yardım edin...

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam tek çözüm fanları yenilemek ve içini temizletmek olur ama tavsyiyem sizin yapmanız.
Yeni 87MM GA92A2H 0.35A GTX 1660 1660Ti grafik hayranları için Zotac GeForce RTX 2060 2070 süper Mini Video kartı soÄutma fanı - AliExpress 7 buradan 2 tane alırsanız tahmini vergilerle beraber kargo dahil 500TL gibi bir fiyata alabilirsiniz.
Forumda orijinal MX4 konusu açın isterseniz ben orijinal MX4 bulamadım.
Kartın bozulduğunu sanmıyorum bende önceden 1660 vardı aşağı yukarı aynı şeyi yaşadım metro oynarken görüntü gitmişti.
Bozulmamıştı ama zorlamamak lazım zarar görebilir.
Hocam ekran kartınızın tam modeli ve görselini atabilir misiniz? Karta uygun fan atayım hem temizlik yapıp macun yeniler hem de fanı değişirsiniz.
Fiziksel bir işlem yapamam dersenizde MSI Afterburner'da fanların hızlarını ayrı ayrı arttırmadığınızdan emin olun.
Undervolt da deneyebilirsiniz.

Hocam, şu sıralar aktif değildim, mesajınızı görmemişim kusura bakmayın.

Bu işlerden pek anlamıyorum, bilginize:

Ekran kart belirttiğim gibi, Zotac Gaming GeForce RTX 2060 6 GB.

Şu anda görsel atamıyorum hocam, fakat fanları MSI Afterburner'da ayarlayamıyorum. Tek fan doğru çalışmıyor, diğer fan kafasına göre hızlanıyor. Eğer yavaşlarsa 88 dereceleri görüyor ve oyun sırasında ani FPS düşüşleri yaşanıyor.

Çaresizim, bugün bir anda "Roblox " oyununda test yaparken 94 derece oldu. Monitörde ekran gitti, ben de korktum, bilgisayarı kapattım. Neyse ki geri açtığımda düzeldi. Sanırım bozuk ekran kartı, bir baktırmam lazım... Bir tavsiyeniz var mı? Motor sesi çıkarıyor kart bu arada.

Hocam ek olarak: Kasada 4 tane fan var, kapağı açık ve tozsuz alanda. Oda ise pek sıcak değil, 20 derecelerde. Yani sorun tamamen ekran kartında.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam tek çözüm fanları yenilemek ve içini temizletmek olur ama tavsyiyem sizin yapmanız.
Yeni 87MM GA92A2H 0.35A GTX 1660 1660Ti grafik hayranları için Zotac GeForce RTX 2060 2070 süper Mini Video kartı soÄutma fanı - AliExpress 7 buradan 2 tane alırsanız tahmini vergilerle beraber kargo dahil 500TL gibi bir fiyata alabilirsiniz.
Forumda orijinal MX4 konusu açın isterseniz ben orijinal MX4 bulamadım.
Kartın bozulduğunu sanmıyorum bende önceden 1660 vardı aşağı yukarı aynı şeyi yaşadım metro oynarken görüntü gitmişti.
Bozulmamıştı ama zorlamamak lazım zarar görebilir.

Çözüm

Hocam cidden çok teşekkür ederim, bunu deneyeceğim olmazsa son çare tamir olur.
Bu arada MX4 dediğiniz termal macun mu?

Evet ayrıca belki forumda biraz gezinirseniz 2060 Zotac için termal ped bulabilirsiniz.

Orijinal MX4 buldum.

Son düzenleme:

Çok teşekkürler hocam günümü kurtardınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…