@DemirMuroo işlemcinin otomatik turbo hızına çıkmasını sağlayan özellik CPB oluyor. Detaylarını ararsan bu forumda bulursun. Anakartın destekliyor o hızı evet.
@DemirMuroo işlemcinin otomatik turbo hızına çıkmasını sağlayan özellik CPB oluyor. Detaylarını ararsan bu forumda bulursun. Anakartın destekliyor o hızı evet.
Teşekkürler , Bu işlemciye overclock yapmak istemiyorum dediğin şey sanırım oyuna vs birşeyler yapınca CPU otomatik hızlanıyor son hızına kadar ondan mı bahsettin
Ramlerim hakkında yazı yazmışsın yeni gördüm , benim bir kafamda fikir var ilerleyen zamanlarda oyunlar 16 GB ramden fazla ihtiyaç duyacak , ben aynı ramlerden 2 tane daha alsam 32 GB yapsam hepsinide 3000 MHz yapsam nasıl olur,? Birde bütün ramler ocli olunca sorun olur mu ?
@DemirMuroo o RAM'leri satıp 2x16 GB 3600Mhz alman daha doğru olur. 4 adet RAM'in ve düşük hızın bir artısını göremezsin. Evet bahsettiğim şey işlemcinin oyun, iş yaparken otomatik çıkabileceği yüksek hıza çıkması oluyor.
Biliyorum bende 3 sene önce Zotac GTX 960 4 GB vardı dediğin gibi ısınma sorunu gördüm 75-80 derece oluyordu aldıktan 1.5 sene sonra . Bu model ile üstüne katmış olmaları lazım 60 -65 derece beklentim pek yok bu kartta 80 e vurmasın ilk günden yeter
Biliyorum bende 3 sene önce Zotac GTX 960 4 GB vardı dediğin gibi ısınma sorunu gördüm 75-80 derece oluyordu aldıktan 1.5 sene sonra . Bu model ile üstüne katmış olmaları lazım 60 -65 derece beklentim pek yok bu kartta 80 e vurmasın ilk günden yeter