kingear300
Decapat
Daha fazla
görüşlerin ve yorumların için teşekkürler, bir sorum daha olacaktı rx6700 linkini attığınız ekran kartı için ne kadar güçte psu gereklidir acaba öneriniz var mı üretici olarakBoşverin, uğraşmayın hocam. Anlamayan hiçbirşeyi anlamaz.
Bütçe 10 bin TL ise daha iyisi vardır elbet.
Bütçeye biraz daha eklersen bunu al kesinlikle.görüşlerin ve yorumların için teşekkürler, bir sorum daha olacaktı rx6700 linkini attığınız ekran kartı için ne kadar güçte psu gereklidir acaba öneriniz var mı üretici olarak
Görüşlerin ve yorumların için teşekkürler, bir sorum daha olacaktı RX6700 linkini attığınız ekran kartı için ne kadar güçte PSU gereklidir acaba öneriniz var mı üretici olarak.
Sizin dediğiniz sorunlar eskide kaldı, ayrıca yanma sorunu da ne? Arkadaşım yanma olayı her zaman ekran kartıyla olmaz.
Gibi etkenlere bağlıdır. Her bozulan ekran kartı yanmış olmaz, bilginiz yoksa yorum yapmayın.
- İlgili devre bileşenine fazla voltaj gitmesi; buna kısa devreler de dahil.
- Fazla sıcaktan ötürü lehim bağlantıları arası kopukluklar meydana gelmesi.
- Zamanla eskiyen - bozulmaya daha çok meyilli olan kapasitör gibi elemanların vaktini doldurması.
Kaynak: @BilgisayarKurdu
Hocam eski driver sıkıntıları kalmadı artık. RX 6700XT, RTX 3060'ın çok önünde bir kart, yine de tercih size kalmış.
Boş verin, uğraşmayın hocam. Anlamayan hiçbir şeyi anlamaz.
Bütçe 10 bin TL ise daha iyisi vardır elbet.
E millet sıkıntı yok diyor bende sırf bunun yüzüne RX 6700XT parasına RTX 3060 aldım sonuçta kafa dağatmaya alıyorum bir de cart curt AMD'nin sıkıntısıylamı uğraşacağım ama hala iade edip RX 6700 XT alabilirim ciddi performans farkı var ama hissediyorum başıma telaşa açar kesm.
Eğer sıfır alacaksanız RX 6700 bakın. 3060'dan kat kat iyi ve yanma sorunu falan yok. Bazı nvidiacılar bu markayı çok kötülüyor. Yanma dediğin şey PSU'ya bağlı.
Eskide mi kaldı? Biraz araştırın isterseniz sonra tekrar yanıtlayın. Şimdi FSR vs. diyeceksiniz ancak DLSS ve Ray Tracing denince zaten RTX 3060 seçiyorsun. AMD ekran kartları uzun ömürlü değil 2 yıl - 3 yıl içerisinde %30-40 ihtimal yanıyor. Neden NVIDIA ekran kartlarında yanma sorunu neredeyse duyulmazken, AMD de bu kadar duyuluyor? Profesyoneller neden AMD değil de NVIDIA kullanıyor biliyor musun? Driver stabilitesi, destek ve uzun ömürlülük. AMD işlemci konusunda yetenekli firma ancak ekran kartında değil. İşlemcide AMD, ekran kartında NVIDIA her zaman iyidir.
Gerekli yanıtı yazdım isterseniz okuyabilirsiniz
Yanma olayı %10 filan azaldı ancak driver sorununa ne diyorsunuz AMD fanboyları bunu yalanlayabilecek misiniz, NVIDIA'nın yazılım desteklerini yalanlayabilecek misiniz, Ray Tracing performansının kötü olduğunu yalanlayabilecek misiniz?
Yanma olayı da ne hocam? Power Boost PSU'ya RX 6600 takarsan tabii yanar. Kaç kişi gördüm AMD kullanan bazılarının driver sorunu dışında hiçbirinde yanma olayı görmedim. Drivere gelirsek az da olsa haklısınız. Ama AMD zamanla farkı kapatıyor.
Peki ya rtx 3060 için önerebileceğiniz bir psu var mı? Corsairin CX650F'i hakkında ne düşünüyorsunuz veya arkadaşların önerdiği 750Wattlık deepcool hakkında? ve sizce 3060 yeterli bir ekran kartı mı beni ne kadar götürür sizce bu sistemde?Hocam buraya link yapıştırmayacağım çok kaynak var. Şikayetlere bakın, daha yeni AMD yanma sorunları yaşadı tabii RX6000 serisinde azaldı ancak dediğim gibi hala şikayetler var. Ama bu yanma sorunları bana kalırsa eskidikçe güç yönetimi ile alakalıdır ancak bununla alakalı kendi fikrim ancak PSU markası gidip Corsair vs. olursa yanma sorunu neredeyse düzelir ancak gene de olmayacak diye bir şey yok. Driver da problem olması AMD'nin her şeyi yazılımsal yapma saçmalığı donanımsal yapsa hiçbir şey kalmayacak. Ancak AMD driver konusunda yetenekli değil. Dediklerimi fanboylar gibi yalanlamadığınız için teşekkür ederim.
Ceza vardı yeni yazabiliyorum.Eskide mi kaldı? Biraz araştırın isterseniz sonra tekrar yanıtlayın. Şimdi FSR vs. diyeceksiniz ancak DLSS ve Ray Tracing denince zaten RTX 3060 seçiyorsun. AMD ekran kartları uzun ömürlü değil 2 yıl - 3 yıl içerisinde %30-40 ihtimal yanıyor. Neden NVIDIA ekran kartlarında yanma sorunu neredeyse duyulmazken, AMD de bu kadar duyuluyor? Profesyoneller neden AMD değil de NVIDIA kullanıyor biliyor musun? Driver stabilitesi, destek ve uzun ömürlülük. AMD işlemci konusunda yetenekli firma ancak ekran kartında değil. İşlemcide AMD, ekran kartında NVIDIA her zaman iyidir.
Gerekli yanıtı yazdım isterseniz okuyabilirsiniz
Yanma olayı %10 filan azaldı ancak driver sorununa ne diyorsunuz AMD fanboyları bunu yalanlayabilecek misiniz, nvidia nın yazılım desteklerini yalanlayabilecek misiniz, ray tracing performansının kötü olduğunu yalanlayabilecek misiniz?
Kendiniz bile lafını ettiğiniz şeyden şüphecisiniz, kesin konuşamıyorsunuz. Eğer durum böyleyse bilmeden yorum yapmayın, insanlara engel oluyorsunuz. Kendinizin de dediği gibi sen gidipte Frisby marka sertifikası bile olmayan bir PSU alırsan sistemin yanmaz ise yanmadığına şaşırman lazım.RX6000 serisinde azaldı ancak dediğim gibi hala şikayetler var. Ama bu yanma sorunları bana kalırsa eskidikçe güç yönetimi ile alakalıdır ancak bununla alakalı kendi fikrim ancak PSU markası gidip Corsair vs. olursa yanma sorunu neredeyse düzelir ancak gene de olmayacak diye bir şey yok.
Peki, amd örneğin 6700xt almaya kalksam driver olarak kaç sene destek alacağım? yani bu durumda amd çok önde gibi nvidiadan performans olarak.Ceza vardı yeni yazabiliyorum.
Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? AMD fanboyluğu yapma diyip AMD kartların ömrünün 2-3 yıl olduğunu söylüyorsun, gerçekten komiksin.
Evet DLSS VE RTX bir nimet ama benim için performans daha önemli, Sırf bunlar için daha fazla para vermenin anlamı yok.
Kartlar bir çok farklı sebepten yanabilir, ki bunun farklı nedenleri olabilir, ona bakılırsa RTX 4090 kartlarda yanıyordu? İlla bazı kartlar yandı diye sonsuza kadar AMD alınmaz gibi bir düşüncenin saçma sapan olduğunu düşünüyorum.
Neredeyse duyulmazken dediğiniz yanma sorunu 4090 çıktığında gündem bile olmuştu..
Biz sana zaten AMD en iyisidir, Nvidia çöp vs. gibi şeyler demedik. Her kartın kendine göre yeri var ama gidipte tüm kartlara kafa tutamaz. RTX 4090 şuan hiç bir AMD serisine denk değil. Ben kendimde Nvidia kullanıyorum AMD fanboy'u değilim ama herşeyin bir yeri var.
Evet AMD'nin ki daha fazla olsa da Nvidia'da da Driver sorunları olabiliyor, bu kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor. Sırf Driver birkaç kez sorun çıkardı diye alınmaz demek de yanlış. Nvidia da bile sıklıkla olan bir durum bu.
Dediğinize katılmıyorum, AMD işlemci konusunda da önde Ekran kartı konusunda da önde olmasa da günden güne iyileşiyor. Çoğu ekran kartı fiyat performans kartlar ve gayet güzel fiyatlara satılıyorlar. Boş yere Nvidia Fanboy'luğu yapmanın anlamı yok.
Kimse sana Nvidia kartların RTX performansını kötülüyecek bir söylemde bulunmadı..
Kendiniz bile lafını ettiğiniz şeyden şüphecisiniz, kesin konuşamıyorsunuz. Eğer durum böyleyse bilmeden yorum yapmayın, insanlara engel oluyorsunuz. Kendinizin de dediği gibi sen gidipte Frisby marka sertifikası bile olmayan bir PSU alırsan sistemin yanmaz ise yanmadığına şaşırman lazım.
Hocam driver ve RTX teknolojisi olarak geride olsada AMD'nin bazı modelleri NVİDİA kartlara göre gerçekten önde. Driver desteği konusunda da uzun süre devam ediceğini düşünüyorum. Ama daha uzun gideceğini düşündüğümden RX 6750XT alabilirsiniz.Peki, amd örneğin 6700xt almaya kalksam driver olarak kaç sene destek alacağım? yani bu durumda amd çok önde gibi nvidiadan performans olarak.