Zotac RTX 3060 Twin Edge ekran kartı Ryzen 5 5600 sisteme mantıklı mı?

Bütçe
10000
Merhaba, halihazırda topladığım bir bilgisayar var fakat ekran kartımı geliştirmek istiyorum. İnternetten araştırdığım üzere Zotac RTX 3060 Twin Edge ekran kartı mantıklı geldi. Sizlere iki sorum var aşağıda paylaştığım bu donanıma bu ekran kartı mantıklı mı veya farklı bir ekran kartı önerir misiniz? Ve gücü arttırmalı mıyım?
Bilgisayar bileşenlerim:
Anakart: Gigabyte B550M DS3H.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
RAM: Kingston Fury Beast(3200 MHz) 8 X 2
Ekran kartım: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Aero 4 GB GDDR5.
Kasam ve PSU: Power Boost VK-G1010b - Power Boost 500W PSU.
Birer tane olmak üzere SATA SSD ve SATA HDD kullanıyorum.
kanka bakma AMD yi övenlere NVIDIA iyidir GeForce Experienceyi kurmak olsun ilk işin. Ama o psu ile olmaz bende aynı sistem var 650 watt ile cayır cayır çalışıyor bugün temizliğini yaptım sistem ısıları 10 derece kadar daha düştü ( ben toplayalı 1 sene oluyor hala toplanır)

O halde ekran kartını okeyleyip en iyisi min 650watt olan bir psu bakınayım, peki psu öneriniz var mıdır?
FSP Hyper 80+ Pro 650 watt benim kullandığım PSU tavsiye ederim 1 yıldır başımı ağrıtmadı

Eskide mi kaldı? Biraz araştırın isterseniz sonra tekrar yanıtlayın. Şimdi FSR vs. diyeceksiniz ancak DLSS ve Ray Tracing denince zaten RTX 3060 seçiyorsun. AMD ekran kartları uzun ömürlü değil 2 yıl - 3 yıl içerisinde %30-40 ihtimal yanıyor. Neden NVIDIA ekran kartlarında yanma sorunu neredeyse duyulmazken, AMD de bu kadar duyuluyor? Profesyoneller neden AMD değil de NVIDIA kullanıyor biliyor musun? Driver stabilitesi, destek ve uzun ömürlülük. AMD işlemci konusunda yetenekli firma ancak ekran kartında değil. İşlemcide AMD, ekran kartında NVIDIA her zaman iyidir.

Gerekli yanıtı yazdım isterseniz okuyabilirsiniz :)

Yanma olayı %10 filan azaldı ancak driver sorununa ne diyorsunuz AMD fanboyları bunu yalanlayabilecek misiniz, nvidia nın yazılım desteklerini yalanlayabilecek misiniz, ray tracing performansının kötü olduğunu yalanlayabilecek misiniz?
nvidianın driverları ve kartla birlikte sunduğu teknolojiler yeter de artar bile amd fanboylarıyla kapışmaya gerek yok nvidia açık ara önde amd alacağıma pc toplamam daha iyi wattman hatası hayattan soğutmuştu beni zamanında.

Yanma olayı da ne hocam? Power Boost PSU'ya RX 6600 takarsan tabii yanar. Kaç kişi gördüm AMD kullanan bazılarının driver sorunu dışında hiçbirinde yanma olayı görmedim. Drivere gelirsek az da olsa haklısınız. Ama AMD zamanla farkı kapatıyor.
rx6600xt kartı olan bir arkadaşım arada wattman hatası alıyor bu arada. amd çöp bir kart çıkarmış

Son düzenleme:
Kanka bakma AMD'yi övenlere NVIDIA iyidir GeForce Experience'ı kurmak olsun ilk işin. Ama o PSU ile olmaz bende aynı sistem var 650 watt ile cayır cayır çalışıyor bugün temizliğini yaptım sistem ısıları 10 derece kadar daha düştü ( ben toplayalı 1 sene oluyor hala toplanır)

FSP Hyper 80+ Pro 650 watt benim kullandığım PSU tavsiye ederim 1 yıldır başımı ağrıtmadı.

NVIDIA'nın driverları ve kartla birlikte sunduğu teknolojiler yeter de artar bile AMD fanboylarıyla kapışmaya gerek yok NVIDIA açık ara önde AMD alacağıma PC toplamam daha iyi WattMan hatası hayattan soğutmuştu beni zamanında.

RX 6600 XT kartı olan bir arkadaşım arada WattMan hatası alıyor bu arada. AMD çöp bir kart çıkarmış.

AMD sevenlere fanboy deyip yazılan mesaja bak 😂😂😂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı