Zotac RTX 3080 Ti için PSU önerisi

387787

Hectopat
Arkadaşlar selamünaleyküm iyi sosyaller, sistem topluyorum ama PSU'da çok bir bilgim yok. ekran kartını aldığım abi ekran kartını verirken aldığın PSU'ya dikkat et, bu pinlerden olsun demişti. Benim de pek bilgim olmadığı için size danışmak istedim, sistemim 3080 Ti ve ASUS Prime B650M-K anakartı, Ryzen 7 7700X işlemci var. Bu parçalar için 750W PSU çok rahat yeter dedi ama markadan markaya ya da modelden modele bu anakart ve ekran kartı için giriş kabloları değişiyormuş galiba. Bu 3080 Ti'ın giriş pinleri 8+8 mi oluyor tam bilmiyorum. Aynı ekran kartını kullanan bir abi Rampage RMP-750 önerdi sizin önerileriniz var mı şu marka model daha iyi olur dediğiniz? Hangi markayı almalıyım? Şimdiden teşekkür ederim sağ olun.

Ekran kartı bu: ZOTAC GeForce RTX 3080 Ti GAMING TRINITY 12GB GDDR6X 384Bit Nvidia Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Anakart da bu: https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,256378121.html

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bu PCI-e 5 olayı ne oluyor, ekran kartıyla bir alakası var mı? Bazı PSU'larda PCI-e 5 desteği var bazılarında yok. Çok elzem bir özellik mi kendisi? Bu Sinerji'deki linkini verdiğiniz PSU mu iyidir? Bazıları Amazon.com.tr bunu önermiş. Fiyatı şu an bana çok geldi. Max 3K civarlarında almayı düşünüyorum aslında. Bir de 3080 Ti da güç pikleri yüksek denmiş, tam kafam almamaya başladı bu işleri :D sizin öneriniz nedir üstat?

PCI-e 5 4000 serisi ve bazı 3000 serisi kartlarda olan giriş için, ileride 4000 veya 5000 serisine geçerseniz faydalı olur, yoksa şu an sizin ihtiyacınız yok.

Gigabyte olan PSU ilk çıktığında sorunluydu, sonradan yenilendi, seri numarasını öğrenirseniz yeni mi eski mi anlarız.

Eğer 4K bütçeye çıkabiliyorsanız şunu alın.

Ekran kartında yakın zamanda bir yükseltme yapmayı düşünmüyorum hocam. Ekran kartına da baktım şimdi PCI-e 4 varmış. Anakartta PCI-e-4 müş.
4K bütçe biraz beni aşıyor hocam daha PC'yi yeni topluyorum, biraz daha parça almam lazım o yüzden pek aşırıya kaçmak istemiyorum ama PSU'yu da kalitesiz almak istemiyorum sonuçta güç kaynağı.
Ara segment olarak bakıyorum şu anda.

Anakartın ve ekran kartının PCI-e sürümünün güç girişi ile bağlantısı yok, onu boş verin şimdilik.

F/P soğutucuların stokları tükendi, seçenek azaldı, Gigabyte P750GM'nin seri nunarasını öğrenebilirseniz refize modelse onu almak mantıklı görünüyor.

Kusura bakmayın hocam kafanızı şişirdim pek bilgim yok bu konularda ben o şeyleri güç girişi falan zannediyordum :D tamamdır Gigabyte'nin seri numarasını sorayım bir.

Anakartın ve ekran kartının PCI-e sürümünün güç girişi ile bağlantısı yok, onu boş verin şimdilik.

F/P soğutucuların stokları tükendi, seçenek azaldı, Gigabyte P750GM'nin seri nunarasını öğrenebilirseniz refize modelse onu almak mantıklı görünüyor.

Üstat son bir sorum vardı da kusura bakmazsan.
Bu PSU nasıldır, bunu mu tercih etmeliyim yoksa Gigabyte mi? Fiyatları aşağı yukarı aynı gibi duruyor. Bunun girişleri ilk başta bahsettiğiniz kablolardan burada da var mı, attığınız High Power'in bir modeli bu da.

Sinerji'yi aradım mail atmamı söylediler maile dönüş bekliyorum şu an hocam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı