Switch'ler yağlanır mı?

Alpertrophy

Zeptopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi...tuşlar ağırlaştı basarken eskisi kadar hafif hissettirmiyor, sesleri daha tok geliyor. Nasıl yağlayabilirim? WD40 denedim 30 dakika için harika çalıştı ama sonradan eski haline geri döndü neden bilmiyorum. Tavsiyesi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim gibi...tuşlar ağırlaştı basarken eskisi kadar hafif hissettirmiyor, sesleri daha tok geliyor. Nasıl yağlayabilirim? WD40 denedim 30 dakika için harika çalıştı ama sonradan eski haline geri döndü neden bilmiyorum. Tavsiyesi olan var mı?

WD40 ile yağlanmaz zaten, özel yağlar oluyor bunlar için. Switchleri yağlayabilirsin.

WD40 switchler için uygun bir yağ değil. Krytox 205G0 yada silikon bazlı gres yağlar kullanmalısın.
Krytox zaten direkt switchler için yapılan bir yağ ama fiyatları biraz tuzlu oluyor genelde.
Daha uygun yollu olsun dersen silikon bazlı gress yağı alabilirsin ama onun da viskozitesine dikkat etmen lazım. Çok sıvı da olmayacak çok katı da olmayacak, krem kıvamından bir tık daha sıvı olmalı.

WD40 ile yağlanmaz zaten, özel yağlar oluyor bunlar için. Switchleri yağlayabilirsin.

Bunlar çok pahalı direkt yeni klavye almam daha mantıklı olur bu durumda. Ucuz yöntemleri var mı?

Bilmiyorum ki. Razer Blackwidow Chroma kullanıyorum.
Yok diye hatırlıyodum, kontrol ettim yokmuş. Klavyeler için uygun olan bir gres yağı önerecektim ama onu uygulamak için switchleri yerinden çıkarıp içini açman gerek. Klavyende hot swap olmadığı için de anca lehimle çıkar onlar.

Ben yine de önereyim hocam, deneyip denememek sana kalmış. Switchleri çıkarmadan da lube yapanlar var ama ne kadar etkili olur orasını bilmiyorum açıkçası.

Altta eklediğim videoları eklediğim sırada deneyebilirsin. Birincisi şırınga ile; üstte attığım yağın tam viskozite değerini bulamadım ama şırınga ile çekebiliyorsan küçük miktarlarda switchlerin içine uygula.

Viskozite buna uygun değilse ikinci videodaki gibi ince uçlu bir fırça ile yağı ucuna sürüp içine sokmaya çalış.

O da olmuyorsa son videodaki gibi sadece stem yani üst kısmın yanlarını yağla ama bu sonuncunun ne kadar etkisi olur bilemeyeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı