Kullandığımiçin överim, ve Zotac da kötü bir marka değil. Yargısız infaz yapmayı bırakın artık, aldığım marka güzelse ben onu överim. 3 bin tl daha fazla verip Asus almanın bir faydası yok, performanslarına bakmadan infaz yapmayı bırakın artık.Hocam ASUS en iyisi ama Zotac da iyi herkes elindekini övüyor ve alınmaz.
Katılıyorum hocam, 1080P oynayan birisi için neden 8gb Vram yetersiz olsun? Ben 180Hz 1080P kullanıyorum, 8gb benim işimi Ultra grafiklerde görüyor. Ben 2k 4k mı oynuyorum ki 8gb yetmesin? Çok saçma gerçekten, insanlar neden bunu böyle görüyor anlayamıyorum. 12gb Da alsan 16Gb da alsan eğer 1080p ise bir işe yaramaz.Gayet alınabilir bir kart. 8GB VRAM hakkında yazılanları okurken eğleniyorum. Her oyunu en yüksek grafik kalitesinde oynamak gibi bir hedefiniz varsa size 4090 öneriyorum ancak böyle bir hedefiniz yoksa her türlü işinizi görecek bir karttır 4060 Ti. Merak etmeyin 8GB VRAM'in yetersiz kalıp canınızı sıkacağı bir durum yaşamanız zor. Ama siz yine de dikkat edin 8GB masaüstünü açmaya yetmez, ne bileyim yeni klasör oluştururken vs bilgisayarınız donabilir hatta Technopat Sosyal arayüzünü bile işleyemeyebilir. Ne de olsa 8GB. Neye yetecek(!)
Sürücü güncellediğinizde sorun yaşayıp bir önceki sürüme dönmek, Wattman hatasıyla karşılaşmak, "AMD kartlara özel optimize edilen oyunda sadece AMD kartlarda meydana gelen hatalarla karşılaşmak" ve benzeri can sıkıcı, bazen de komik durumlarla karşılaşmak istiyorsanız AMD ekran kartı tercih edebilirsiniz.
4 yıllık 1080P 8GB kullanıcısıydım (5700XT-2070S-3060Ti), yok öyle bir dünya. Son 2 yıldır Forza'da VRAM uyarısı alıp duruyordum ki bu yaza kadar daha monitörüm bile 60Hz'ydi. Yine aynı şekilde yer yer FPS de düştü, drop da yedim, gayet de yetmiyor artık 8GB. Ki benim kullandığım 256 bitlik bir veriyolu ileydi, 4060 Ti şaka gibi bir X8 arabirim ve 128 bitle geldi, ilk çıktığında testlerde 3060 Ti'ı geçemiyordu. Gayet can da sıkıyor, yetersiz de kalıyor azıcık isteyen bir oyun oynuyorsan.Gayet alınabilir bir kart. 8GB VRAM hakkında yazılanları okurken eğleniyorum. Her oyunu en yüksek grafik kalitesinde oynamak gibi bir hedefiniz varsa size 4090 öneriyorum ancak böyle bir hedefiniz yoksa her türlü işinizi görecek bir karttır 4060 Ti. Merak etmeyin 8GB VRAM'in yetersiz kalıp canınızı sıkacağı bir durum yaşamanız zor. Ama siz yine de dikkat edin 8GB masaüstünü açmaya yetmez, ne bileyim yeni klasör oluştururken vs bilgisayarınız donabilir hatta Technopat Sosyal arayüzünü bile işleyemeyebilir. Ne de olsa 8GB. Neye yetecek(!)
Bunlar 2019'da kaldı, geçin artık bunları. Çoğu zaman bileşen uyumsuzluğundan kaynaklanan hataları AMD'ye mal etmenin hiçbir anlamı yok. Evet, masaüstünde bile siyah ekran yedim ben 5700XT ile, ama bu o dönemde kaldı. Ne 6000, ne de 7000 serisinde sorun morun yok. Olan da hata payı çerçevesinde, aynısını Nvidia'da da yaşayabiliyorsun, yine buna da 3060 Ti ile 180Hz geçtiğim dönemden sonrasını birebir örnek verebilirim, kanser ettiği bile oldu.Sürücü güncellediğinizde sorun yaşayıp bir önceki sürüme dönmek, Wattman hatasıyla karşılaşmak, "AMD kartlara özel optimize edilen oyunda sadece AMD kartlarda meydana gelen hatalarla karşılaşmak" ve benzeri can sıkıcı, bazen de komik durumlarla karşılaşmak istiyorsanız AMD ekran kartı tercih edebilirsiniz.
Aynen, aaaynen. Forza'da ne var ne yok bi' ekstrem ayarlara çeksene DLSS vb. kapalı MSAA ise fulldeyken? Bak bakalım nasıl da kullanıyorsun 10-12GB VRAM'i?12gb Da alsan 16Gb da alsan eğer 1080p ise bir işe yaramaz.
Gel de anlat hocam, Forza'da Guanajuato mudur nedir şehrin ismi her neyse 40 FPS iniyordum, 60Hz monitörle çekilmiyordu. Gittim Adaptive Sync'li 180Hz monitör aldım, yine adam olmadı. Oyun anında maksimuma çekiyordu VRAM kullanımını, 7.6GB'ın bir byte aşağısını hiçbir zaman görmedim ki ekstremde oynayamıyordum zaten, en çok VRAM açı ayarları falan birer ikişer kısmıştım.Bu devirde 8GB VRAM'li kartı önermiyorum, bizzat kendim 8GB mağduruyum ve bulaşmayın diyorum. Oyun sektörü 6GB VRAM ile RDR2 oynatacak kadar iyi değil artık geçti o günler.
Her bileşenle sorun yaşanabilir. NVIDIA kartların sorunsuz olduğunu savunmuyorum. Eğer öyle anlaşıldıysa uyarayım. Fakat NVIDIA kartlarla sorun yaşama ihtimali AMD kartlara göre çok çok daha düşük. Ben hiçbir zaman sürücü güncellediğim için oynadığım oyunların bozulmasını istemem. Eski sürüme dönmekle uğraşmak istemem. 2019'da kaldı diyorsunuz ama daha geçen sene kuzenim yazdığım sorunları yaşadı. Oyun ve donanım gruplarında/platformlarında bir çok insan AMD kartlarla bu sorunları yaşadığını anlatıyor ve çevremde bizzat şahit olduğum vakalar da mevcut. Sizin yeni kartınızla sorun yaşamamış olmanız ya da yaşamıyor olmanız bu kartlarla sorun yaşanma ihtimalinin düşük olduğunu göstermiyor. Umarım kimse sorun yaşamaz, umarım AMD hangi konularda NVIDIA'nın gerisindeyse ona yetişir hatta geçer de rekabet artar. Bu hepimizin işine gelir. Fakat mevcut durumda AMD kart almak 'ben hiçbir şeyle uğraşmak istemiyorum, rahat rahat bilgisayarımı kullanmak istiyorum' diyen biri için risk.aynısını Nvidia'da da yaşayabiliyorsun, yine buna da 3060 Ti ile 180Hz geçtiğim dönemden sonrasını birebir örnek verebilirim, kanser ettiği bile oldu.
Her bileşenle sorun yaşanabilir. NVIDIA kartların sorunsuz olduğunu savunmuyorum. Eğer öyle anlaşıldıysa uyarayım. Fakat NVIDIA kartlarla sorun yaşama ihtimali AMD kartlara göre çok çok daha düşük. Ben hiçbir zaman sürücü güncellediğim için oynadığım oyunların bozulmasını istemem. Eski sürüme dönmekle uğraşmak istemem. 2019'da kaldı diyorsunuz ama daha geçen sene kuzenim yazdığım sorunları yaşadı. Oyun ve donanım gruplarında/platformlarında birçok insan AMD kartlarla bu sorunları yaşadığını anlatıyor ve çevremde bizzat şahit olduğum vakalar da mevcut. Sizin yeni kartınızla sorun yaşamamış olmanız ya da yaşamıyor olmanız bu kartlarla sorun yaşanma ihtimalinin düşük olduğunu göstermiyor. Umarım kimse sorun yaşamaz, umarım AMD hangi konularda NVIDIA'nın gerisindeyse ona yetişir hatta geçer de rekabet artar. Bu hepimizin işine gelir. Fakat mevcut durumda AMD kart almak 'ben hiçbir şeyle uğraşmak istemiyorum, rahat rahat bilgisayarımı kullanmak istiyorum' diyen biri için risk.
Dediğim gibi 8 GB bellek şu ana kadar oynadığım hiçbir oyunda sorun yaşatmadı ki tek kişilik oyunları 1080p en yüksek ayarlarda oynuyorum. Oldu da bellek yetmedi o zaman bir iki grafik ayarını birer kademe alta çekerek yine oyunumu sorunsuz oynarım. Sırf her şey en yüksek grafikte olsun diye sorun yaşatması muhtemel bir ekran kartı almak istemem.
Gayet alınabilir bir kart. 8 GB VRAM hakkında yazılanları okurken eğleniyorum. Her oyunu en yüksek grafik kalitesinde oynamak gibi bir hedefiniz varsa size 4090 öneriyorum ancak böyle bir hedefiniz yoksa her türlü işinizi görecek bir karttır 4060 Ti. Merak etmeyin 8 GB VRAM'in yetersiz kalıp canınızı sıkacağı bir durum yaşamanız zor. Ama siz yine de dikkat edin 8 GB masaüstünü açmaya yetmez, ne bileyim yeni klasör oluştururken vs bilgisayarınız donabilir hatta Technopat Sosyal arayüzünü bile işleyemeyebilir. Ne de olsa 8 GB. Neye yetecek(!)
Sürücü güncellediğinizde sorun yaşayıp bir önceki sürüme dönmek, WattMan hatasıyla karşılaşmak, "AMD kartlara özel optimize edilen oyunda sadece AMD kartlarda meydana gelen hatalarla karşılaşmak" ve benzeri can sıkıcı, bazen de komik durumlarla karşılaşmak istiyorsanız AMD ekran kartı tercih edebilirsiniz.
Aynen hocam CS de falan 300 FPS görmeyen ekran kartı
Hocam 8 GB artık yetmiyor ki 4060 Ti DLSS olmadan çok güçsüz.